New Yorkin keuhkot

Niinkuin aikasemmin jo kirjotin, meidän asutus Nykis oli 50m Central Parkista. Siel oli tosi kiva kävellä muutaman kortelin matka lähimmälle metro stopille, mielyttävämpää ku kaduil mis on kauhee ryysis. Yhtenä päivänä vuokrattiin tsygät ja poljettiin ympäri sitä jonnin aikaa, jolloi huomas sen oikeen koon. Yht´äkkii huomas et sitä oli polkenu joku 20 korttelia eikä oltu ees puolesvälis koko puistoo, joten it´s big. Jossain vaihees mentiin legendaarisen Boathousen ohi, joka nyt on saanu hypee siit ku se on ollu Sex and the cityssä, eikä suotta, tosi kaunis paikka! Siit ois pystyny vuokraa soutuveneitä, mut pyöränvuokrauksen yhteydessä ei tullu mieleen kysyy lukkoa joten soutelut jäi sikseen.
Beautiful.. Just Beautiful..

Turistit.
Central Parkis on myös eläintarha joka makso joku hikiset 8$ joten olihan sinne pakko mennä. Se ei ollu kauheen iso, mut siel oli pingviinei joiden näkemisest mun mielest vois maksaa vaik enemmänki,ne on niii siistei. Fileis pingviineist. Mä haluisin sellasen. Yllä olevas kuvas toi läjä valkosta karvaa väitettiin olevan jääkarhu, mut mä en nähny sil ainakaa Cokis pulloo joten en mee takuuseen.

Mä pääsin lopuks viel syöttää jotai eläintä joka näytti aasin, kamelin, pupun ja hevosen risteytykselt jol on afro otsis, tiedä häntä mikä se sit onkaan, muutaku ainaki nälkänen!

Philly PA beibe beibee

Me Saran kanssa otettiin ja lähettiin päiväretkelle Cheese Steakin kotikaupunkiin Philadelphiaan!! Prince of Bel Airis sitä hehkutetaan niiin usein ja mä nyt sit viimein pääsin maistamaan semmosta! Paljon Cheddaria, pehmeetä patonkia ja hyvää mausteista lihaa joka oli hyvvväää, joten se lunasti kaikki odotukset.
Matka Phillyyn meni aika kivasti. Sain koneessa vinkin yhelt localilta joka istu mun vieres et kandee mennä Chinatown dösällä jos menee koska, ne on ihan törkeen halpoi. Lippu NY-Phila-NY makso 20$ eli nada, ku jollai länkkäri dösäl se ois voinu maksaa joku 30$ yhtee suuntaan. Menoki oli aika hektistä koska jos ei puhu Chinaa oli aika vaikee tajuu mihin bussiin edes mennä sisään, ja sisäl vast jengi oliki pihal ku samas dösäs oli porukkaa menos kolmeen eri kaupunkiin mut, puolen tunnin säädön, dösän vaihdon ja 1,5h pääst oltiinki jo turvallisesti perillä!



Eka paikka mihin about juoksin suoraan dösästä, paikka johon oon halunnu päästä ikuisuuden, itä-rannikon skeittauksen mekka, ja muutenki tosi hieno paikka JFK Plaza aka Love Park. Oisin voinu vai vaa istuu siel kokopäivän, olin nii fileissä. Vihdoin olin siin paikas mist oon kattonu dokkareita ja videoita toisel puolel maapalloo useiden vuosien ajan..

Toka paikka jossa oli pakko käydä oli Philadephian taidemuseo, eikä suinkaa sen taiteen takia, VAAN Rocky Balboan!! Museon edessä on ne kuuluisat portaat jotka Rocky juoksee ylös sen treeni montagen lopussa ennen sen isoo fighttia. Love Park on suoraan alla olevan kuvan kadun päässä eli ne on ihan vierekkäin.

Mul jäi verkkarit himaan, enkä pahemmin juossukkaan mut ajattelin nyt sit kuitenki tuulettaa :)
Sori, mut joutuu fiilistelee... Ohan toi legendaarinen..

Lower Manhattan

Pari ekaa päivää me juostiin hulluna kaupoissa. Alempana Manhattanilla on ihan himmeen kokonen outletti nimeltä Century 21 mist löytyy ihan kaikkee.. Designer kamaa -70%, ja kenkiä tyylii 20$.. Mä en kuitenkaa kauheesti fiilannu sitä mestaa ku siel oli melkee Galna dager meininki ja poistuin tyhjin käsin sielt..
Ihan Centuryn vieres on Ground zero eli entisten WTC tornien mestat, alue jos ne talot oli on ihan levottoman kokonen, eli on ne vissii aika isoi ollu ne tornit.. Nyt siin on tarkkaan vartioitu työmaa, ei siis varmaa me pitkää kuu siin on pystys jotai uutta ja korkeeta. Viereiset talot oli ihan priimakunnos, jos ei ois tienny ni niist ei kyl ois osannu kertoo et mitä siel oikee on tapahtunu..
Ihan kävelymatkan pääs entisest WTCstä oli Battery park mis oli laiturit joist pääs pienille muutaman tunnin laivaretkille. Laivat kiers ihan Ellis Islandin vierest joka on siis se mesta mis joskus aikoinaan käsiteltii maahaanmuuttajat ennen ku ne laskettii maahan, jos laskettii. Kelatkaa et pelkästää sil pikku saarel on käsitelty yli 50 milj. maahanmuuttajaa. Siel on mm. kuvattu se kohtaus The Hitch leffas ku Will Smith ja Eva Mendez ajaa vesiskoottereil sinne ja Hitch näyttää sille mimmille sen isoisoisooisän sielt papereist.. Sen saaren lisäks me mentii aika lähelt vapaudenpatsasta joka oli ns. "pakollinen nähtävyys" ku nyt ekaa kertaa mestoil oltii..
Lopuks ennen laituriin paluuta käytii pyörähtää ihan Brooklynin sillan alla, se on kyl yks siisteimmistä insinööri teoksista mitä mä oon ikin nähny, kattokaa nyt. Tos on tyylii. Wau.. silta..

LAX - JFK

Korpraali lähti viimein Los Angelesista, maailman viihdepääkaupungista ku talkkari liukkaalta peltikatolta ja hyppäs New Yorkin koneeseen. Hauska läppä lennolla oli et räppäri 50cent oli samas konees, se istu siel first classis Lloyd Banksin kaa ku kävelin ohi coachii.. Lähtiessä sen paikalle oli jääny punanen kynä jonka tietty otin messii, olikohan se sen riimienkirjotuskynä perhaps.. perhaps.. En tällä kertaa ehtiny olla Losissa kauheen paljoo koska halusin käydä tsekkaa Las Vegasin, mut sain kuitenki tehtyy kaikkee siistii siel lyhyes ajas.. so it´s all goood..

Olin ekaa kertaa New Yorkissa, mut monet frendit on käyny siel useesti joten mulle oli kartat ja kaikki piirretty valmiiks ennen ku olin ees päässy perille. Asuminen siel on aika kallista verrattuna esim. just Losiin tai Vegasiin. Löysin kuitenki ihan ok hinta / laatusuhteella varustetun mestan ihan Central Parkin eli Nykin keuhkojen vierest, joka oli aika bueno paikka asua. Ekana iltana sompailtii vaa ihmeteltiin mestoja, eksyttii jopa Times Squarelle joka oli yllätäen ihan kevyen kävelymatkan pääs meiä majotuksesta..
Mun ihana tyttöystäväni otti sillä aikaa kun olin Losissa extempore lentoliput Nykiin mikä oli parasta koska me päästii viettää laatuaikaa kivassa ympäristössä meiän ainoon yhteisen kesäloma viikon ajan... Seuraavat postaukset siis nykist joten jos mesta kiinnostaa ni pysy kanavalla.

& Still LA

Las Vegasista ajoin takasin Los Angelesiin, mutta ennen lentoa New Yorkkiin ehin kuitenkin käydä viel vähä hengailee Hollywood Boulevardilla, surffaamas ja kiertelee kauppojaki..
Ekan kerran ku Losis kävi, oli China teatterilla kiva käydä mut nykyää se on jo vähä ärsyttävä paikka. Siellä pidetää kaikkien suurimpien Hollywood leffojen ensi-illat ja se onki aikamoinen turistinähtävyys, joten se on aika täynnä kans kaiken maailman kaupustelijoita ja säätäjiä. Kaikesta huolimatta siel on aina käytävä, ihan sen takia koska se on korttelin pääs mun hotellist mis aina oon, eli kävelymatkan pääs toisin ku mikään muu Californiassa....
Hollywood boulevardil on aina kiva kävellä ja tuijjotella maassa olevii tähtii, samal ku törmäilee lihaviin saksalaisiin turisteihin.
Huukkasin sit viel ennen lähtöö suomessa tutuks tulleen Losis asuvan Shawnin kaa, ja päätettii iskee Santa Monicaan Beachille. Mun paikallinen kollega hoiti meille lokalista surffipuodista kamat lainaan mikä oli must enemmän ku hyvä juttu, oli kiva päästä kokeilee surffaustaki.
Kaupas me viel naureskeltii et "-haha, me ollaa Suomesta, ei me märkäpukuja tarvita, ollaan totuttu kylmään!". Ku päästiin rannalle ja olin käyny dippaa nilkat, ni en kyl epäröiny hetkeekää ettenkö laittas sitä makkarankuorta niskaan, vesi oli nimittäin aika viileetä.. Muka sunny California..
Surffauksen jälkee otettii pieni kävely siel Santa Monican rantakadul, joka oli aikamoinen freakshow. Siel oli niiiin laidasta laitaan kaikenmaailman esiintyjiä, tanssijoita, taiteilijoita sun muita tyypei viemäs tyhmien turistien rahat pois. Yhel jäbäl oli studio mis oli kakspäisii eläimii, sil oli pienes laatikos kakspäinen käärme (alla kuvassa), ja studios ois ollu sisäl kuulemma 15 erilaista käkspäistä eläintä... Fyi, jätin menemättä...
Ennen ku jouduin kiirehtii kentälle ehin viel käydä muutamas kaupassa, ja mun iloks muutaman vanhan tutun kaupan viereen oli tullu uus ihan törkeen siisti kauppa. Streetwear kappoi on nykyää jo aika paljon ja ne on monet aika samantyyppisiä, mut tää erottu ihan kokonaan kaikist muista.
& Still niminen kauppa piti sisällään just sitä sportti kamaa mitä kaikil oli sillo joskus kultasen ysärin puolesvälis, kaikki silti ihan uusia mis oli laput kiinni, eikä mitää secondhand kamaa.
Kaikki varmaa muistaa ne jo legendaarisiks muodostuneet Anaheim Mighty Ducks lippikset joita oli joka toisel suomalaisel pojal back in the days. Sielt löyty about kaikkien liigojen (NBA, NHL, MLB, NFL) melkee jokaisen jengin lippiksiä ja monia eri malleja, kaikki snap-backkejä, eikä kaupassa ollu yhtäkää New Eran lippistä mikä erotti sen jo aika monesta myymälästä.
Liikkeen takaosassa oli nyrkkeilykehä jossa roikku virallinen Tyson Vs. Williams ottelutakki, joita on tehty todella vähän ja se rotsi ois irronnu 500$ päälle. Takana oli muutenki sitte kaikkii spessu korispaitoja ja t-paitoja. Katossa oli tosi siisti kattoikkuna joka toi suoraa nyrkkeilykehään luonnon valokeilan.
& Still LA sijaitsee 114 S. La Brea Avenuella ihan HBO´n Entourage TV ohjelmasta tutun Undefeatedin vieressä. Puhelin: (323) 937-0016, ja on auki 11-19 maanantaista lauantaihin ja sunnuntaina 12-18.

Prive to LAX

Rehab allasbileissä ( joista aikasemmin kirjoitettu ) eräs ystävällinen baarimikko joka tarjoili mulle juotavaa, suositteli muutamia bileitä joihin kantsis mennä jos vaan kynnelle kykenee. Kaiken kukkuraks se sai hoidettuu mulle nimen listaan seuraavana päivänä järkättäville "Money for nothing mondays" bileisiin, joten ajattelin iskee mestoille. Ennen sinne menoa mul ei ollu muuta tietoa ku et ne on kuulemma todella hyvät bileet.
Bileet järkättiin Planet Hollywoodissa sijaitsevassa Prive nimisessä yökerhossa. Eka positiivinen ylläri ku menin paikan eteen, löysin maasta flyerin joka oli sen päivän bileistä ja iloks huomasin et Damn, Slick Rick esiintyy siel tänää, nättii.. Mestan edes oli kauhee häröpallo, toisin ku suomes jengi ei jonota nätisti vaan siel mennää tyrkylle ja poke ottaa sisää ketä se haluu. Ainoot ketkä pääsee smootisti sisää on ne kenel on pöytävaraus, joka maksaa juotavien kanssa noin 1200$. Mulla oli nimi listassa, silti joutu aika tosi pitkää venaa ennen ku pääs sisää, ja saan olla ilonen et ees pääs sinne sisään!

Yks syy kans minkä takia sinne porukka halus selvis mulle vasta sisällä, ihmettelinki klubin nimee ( Money for nothing mondays ) hetken ennen ku pääsin sisälle asti. Inessä mulle selvis mut mun harmiks liian myöhään.. Jossain vaihees iltaa tanssilattialle dumpattiin katosta 5000$ käteistä jossa nopeet syö hitaat, siin on erittäin suuri mahis päästä tienesteille jos on pituutta ja nopeutta. En ite osannu varautua koko keissiin mut alla oleva pätkä youtubesta on samoista kinkereistä, tarkastakaa, aika himmeet..

Privessä tapasin just jokunen viikko sitte suomessa käyneet Three 6 Mafian jäbät, ne oli ihan fileis ku kerroin et olin just kattoo niiden keikkaa ihan toisel puolel maapalloo. Niil on Musa TVllä aika hauska ohjelma, jos ette oo ennen nähny ni käykää kattoo, tästä linkistä.

Slick Rick viimein tuli "lavalle", tai oikeesta se meni vaa seisoo DJ kopin pöydälle eikä paljoo siit liikkunu koko 4 biisiä kestäneen keikan aikana. Alla olevas videos se sylkee siin ison torahampaan vieres, tunnetusti silmälappu pääs ja blingit kaulas.



Seuraavana iltana päivää enne takasin Losiin lähtöä mun koti hotellissa Luxorin LAX yökerhossa oli "Summer suprise series" bileet jos joka keskiviikko on joku ylläri artisti esiintymässä. LAX On aika himmee mesta, siel on joka viikko A-listan julkkiksia juhlimassa tai jotai vaa hengaa, niiden sivuilla on kuvii kaikist ketä siel on käyny ja lista on aika pitkä, käykää katto se tästä linkistä.
Muunmuassa edellisenä lauantaina Pussycat Dolssit oli ollu esiintymä siel, ja seuraavana lauantaina siel olis ollu Pamela Baywatchin syndet, aika hienoo eiks vaa?
Kyseisen illan esiintyjäks paljastu Naughty by Nature, joka oli aika hauska, sitä ei kyl varmaa olis tullu nähtyä missää muual ihan heti. Mä kyl oisin nimenny LAX klubin ennemmin Makkara Clubiks koska siel meni samal taval makkara ympäri mestoi niinku Stadin Makkaratalossa. Alla oleva videon on NBN keikasta ja makkarasta

Luxorlicious

Luxor on ihan mahtava, se sai Los Angelesin Crown Plazan tuntumaan Motel kutoselta. Saattaa kuulostaa hullulta mut se mitä lähin vegasiin hakemaan oli lämpöö ja rauhaa, mä en o uhkapeluri joten, voin ihan turvallisin mielin hengaa siel. Mun päiväohjelma Vegasis melkee joka päivä meni samalla tavalla ku monien muiden turistien esimerkiks Lanzarotella.. Aamul altaalle löhöö, syömään, takas altaalle, suihkuun, vähä lepoo ja sit ulos palloilee yöhön. Sillee se 4 päivää melkee meni. Hienoja hotelleja lukuunottamatta Vegasis ei kyl paljoo nähtävää oo, siinä missä Lanzaroteki, on Vegas ihan samanlainen turistirysä...

Illalla ku päivät oli löhötty ja relattu must oli kiva kävellä Vegasin pääkatua pitkin ja vaa ihmetellä sitä hulabaloota mikä siel vallitsi. Monet Las Vegasin hotellit kuten New York New York, Luxor, Bellagio, Mandalay Bay jne.. kuuluvat samaan hotelliketjuun kaikki, mikä tekee koko paikasta ihan sairaan ku alkaa ajattelemaan.. Mafian rahoilla rakennetut Casinot on yks Amerikan länsi-rannikon suurimmista nähtävyyksistä tällä hetkellä. Nykyään melkein kaikki hotlat on siis samojen omistajien alaisuudessa. Keskellä aavikkoa on vaa tällänen pieni loma pläjäys missä about jokainen "paikallinen" on töissä palvelualoilla.
Tulipahan Pariisiki nähtyä tän reissun aikana, eipä tarvi sinnekkää enää lähtä..

Vivaaa Las Vegas

Ku bileet oli loppu, ajoin Casino Hotelli Luxoriin jonka olin valinnut yösijaksi, se on tehty Egypti henkiseks ulkoa ja sisältä. Ontto pyramidi piti pienen kylän sisällään. Vegasissa luulis olevan sika kallista, mut ei, jos ei siis pelaa kaikkia rahojaan ni eläminen on halpaa. Yks yö Luxorissa makso vaivaset 75$, eli joku 50€ eli yli puolet vähemmän ku yhessäkään suomalaises hotlas, ja puitteet oli kuitenki aika eri luokkaa..
Mä valkkasin Luxorin asuin paikaks koska se oli "hotellin verran" kauempana pääkadun hulinasta, mut silti siihen hulinaan käveli sen 3min, tai siihen pääs sellasel skytrainilla joka kulki mandalay bayn- Luxorin (mun hotla)- ja Excalibur (alla olevassa kuvassa vasemmassa reunassa) hotellien väliä, pysäkkiväli oli sen vaivaset 30 sekkaa. Alla oleva kuva on näkymä mun huoneesta kohti Las Vegas Boulevardia aka The Strippiä.
Alla olevas kuvas on Luxor ja oikealla puolella näkyy pala Mandalay bayta. Jokaisesta hotlast toiseen meni sellaset hullut käytävät niinku lentokentäl terminaalist toisee sellaset liukuhihnat, ja samoil "käytävillä" oli ostareita ja rafloja ja tietty pelikoneita... mut ideana oli et siel pääsis liikkuu melkee pääkadun pääst päähän käymättä ulkona, se oli aika hulluu..
Joutu kyl kans käyttää niit sisäreittei aika paljon koska ulkona oli ihan törkeen kuuma, vaikka aurinko oli laskenu ni lämpöo oli joku nelkyt. Matkal Vegasiin autonmittari kohos parhaimmillaa keskel aavikkoo 115 farenheittiin eikä se siit laskenu ku 112 ku päästiin itse pelimestoille..