Barcelona

Aurinkoinen Barcelona ei tullutkaan niin helposti kuin suunniteltu. Niinkun Pariisin päätteeks kerroin ei asiat menny niinku piti.
Noin 10 minuuttia sen jälkeen kun olin saanu mun gourmet ateriat syötyä riemukaaren kupeessa alko mahassa pyöriä ennemmän kun Ranskan laki sallii.. Siin vaihees en viel ollu niin huolestunu mut minuutti minuutilta olo vaan paheni ja en loppujen lopuks edes ehtiny takas hotellille kun jouduin siunaamaan Grands Boulevards metropysäkinroskiksen pirjolla. Sinne meni 50€ safkat, kiitos vain.
Eikä siinä vielä kaikki. Oksensin siin sit viel muutamaan otteeseen ja olo oli ku voittajalla ku herätyskello soi klo 03.45 ku piti lähtee kentälle. Kun pääsin Orlyn kentälle selviski et mun lento oli peruutettu koska Ranskassa oli alkanu lakko.. Great..
Noh ei siin oikee muuta ku jouduin taas odottelee siel et pääsin Madridin kautta lentää Barcaan ja olin loppujen lopuks "vaan" 6h myöhemmin päämäärässäni..

Ku viimein pääsin hotellille ni olin enemmän ku tyytyväinen edelleen hieman pakki sekasin mun hotellivalinnastani. Mä tiesin et Pariisis tulee käveltyy enemmän ku tarpeeks ja otin Barcast vähä paremman hotlan mis oikeesti voi vähä rentoutua ja ottaa vaa lonkkaa!

Ja sen mä teinki!

No en mä kuitenkaan koko aikaa siel vaa löhönny hotellin altaalla, vaan halusin kans vähä kierrellä ja nähä uusii mestoi. Mahakipeenä ja edelleen vähä heikko olo ni mua ei haitannu yhtää se miten siel oli turisteja varten rakennettu ulos rullaportaita kaikkii turisteja varten kaikille nähtävyyksille..
Mun lempi nähtävyys oli tää Ludwig Mies Van Der Rohe suunnittelema talo. Se miks tää on musta ylitse muiden on se tää talo on alunperin rakennettu vuonna 1928 maailmannäyttelya varten ja se purettiin vuonna 1930. Jonka jälkeen se rakennettii uudestaan 80- luvulla. Miettikääpä minkä näkösia talot on ollu vuonna 1928. Ei ainakaan ton näkösiä. Ja minkä näkösiä ne oli sit 80- luvulla. Just ton näkösiä!
50 Vuoden ajan tota arkitehtuuria ei osattu arvostaa ollenkaan koska sitä on varmaan pidetty rumana tai jotain kunnes joku sit kultasena kasarina tajus et "hei, sehän oliki aika kiva. Tehään se uudestaan!" Toi on todella hieno rakennus!
Jos ootte ikin saanu Barcelonasta postikorttia niin mitä luultavemmin tää kirkko on ollu siinä kuvassa. Sen rakennus alotettiin joskus 1800-luvulla eikä se oo vielkää valmis.. ihan sama mut törkeen hieno se on ainaki.
Siin oli niin paljon tosi pikkutarkkoja yksityiskohtia et siel ois voinu viettää koko päivän vaa ja ihmetellä niit juttui. Paljon taidetta kyl täs kirkossa eikä niinkään paljon klassista kirkko lookkia.
Siel pääs sellasel hissil ylös yhteen niist torneista ja mä onnistuin sniikkaamaan lapun mukaan "approx wait time 90 min" jonon kärkeen ja suoraan ylös(yksin matkustamisen etuja) ja hissimatka oli kyl 2,5€ arvonen, sielt oli hienot maisemat!
Toine makee Gaudin suunnittelema rakennus oli aika lähel mun hotlaa mut sen kokemuksen onnistu pilaamaan Marciano jonka jo sadannessa postauksessani olen kironnu..
About kaikki Barcan nähtävyydet liittyy jotenki Gaudiin, ihan niinku tääki puisto jost oli messevät näkymät kans noiden kahen Gaudi tyylisen piparkakkutalomaisten talojen yli. Sara sano et se haluu muuttaa samanlaiseen taloon ku toi vasemman puoleinen, enkä mä taistelis yhtää vastaan.
Tää on melkee mun koko reissun lempikuva. Siin lukee jotenki kissa kokosin kirjaimin ESPANJA. Hyvi onistunu pokkari kuva!
Keskustan alueel oli paljon siistei pieniä katuja ja kujia jotka iltasin koituu monien turistien ja myös paikallisten kohtaloks.
Ne kujat yleensä päätty jonkin sortin aukioille mis oli sit kauheesti kaikkee vilskettä ja vilinää.. Tapas paikkoja sun muuta jos nyt karkeeti yleistää..
Matkalla hotellilta pääkadulle matkan varrelle osu mukavasti paikallinen kauppahalli jost sai nii paljon kaikkee hyvää. Mä kävin monesti hakee sielt jotai fresshei hedelmii välipalaks ja otin kylkee jonku makusen tollase euron mehun jota toi yks äijjä puristeli menemään kaiket päivät.. Parasta mehuu mitä mä oon ikinä juonu.. Jokaiselle löyty varmasti mieluinen maku tai ainaki väri.
Ihan niinku kaikissa turistirysissä, oli myös siel ne omat tyypit jotka hengaa pääkadul viihdyttämäs turistei tai myymäs taului tms. mist saa shillinkejä povariin.. Tässä kuitenki mun all time favorite tapaus!
Ihan ku Pariisissaki ni halusin viettää chillin auringon laskun vikana iltana ja se onnistu mukavasti paikallisessa satamassa.
Opin mun loman aikana yhen jenkki jäbän luona joka asu siel yhen käytännön asian:
Aika ajoin muista sulattaa jääkaappisi pakastelokero. ( tai ainaki poista sielt kamat jos annat sen jäätyä umpeen)
Kysyin vikana iltana ihan randomisti hotellin respasta bout kello 10 illalla et onks tääl mitää mestaa mis kannattas käydä kattoa vähä yöelämää ja se jäbä vastas:
"Go to Razzmatazz, it is the mother of nightclubs"
Mul käviki ihan törkee munkki koska siel sattu sinä iltana soittamaan GIRL TALK joka soittaa ihan sika hyvää mashuppia! En ennen ollu kuullu koko jäbästä mut sain nyt sitte kerralla tuutin täydeltä ja nyt saanu Coldplayki vähä väistyä ku oon kuunnellu reissun jälkee vaa sikana Girl Talkkia.
Se mesta oli ihan himmee! Se oli sellane teollisuushalli jos oli sellasia sivuclubeja jotka kaikki oli ihan sika isoja, ja kaikki ne oli ihan täynnä. Girl Talkin keikka oli älyttömin mitä mä oon ikin nähny, se jäbä riehu ilman paitaa siel ku se soitti levyi ku viimistä päivää ja s eotti heti alussa joku 100 tyyppii sinne lavalle bilettää! Tsekatkaa tää pätkä siit keikasta..


Toinen syy minkä takia ihan fiiliksissä lähin sinne mestoille oli se et Girl Talkin jälkee soitti Crookers jota hehkutin jo mun sadannessa postauksessa. Ja se oli kans ihan älytön livenä.. Oli outoo ku siel juhlitaan nii myöhää, koko mesta avattii vast yheltä, eka keikka oli alko kello 2 ja Crookers alotti soittaa neljältä ja kesti johonki yli kello kuuteen. Silti se mesta oli ihan tukossa siihen asti ja meno oli ihan mahtava!

Meno äity ihan hillitömäks ku ne pani varttia vaille kuus aamulla Day N Nite hitin soimaa, jengi sekos ihan täysin!

Sit pääsinki hotelille siin seiskan aikaan aamulla ja kello 10 pitiki jo olla kentällä josta alko kotimatka aika eilisillä silmillä.. Mut oli kyllä sen arvosta!

7 kommenttia:

Sandra kirjoitti...

hajosin tolle koiralle, ihan älyttömän siisti ! :P

Saukko kirjoitti...

Toi Girl Talk oli just sunnuntaina yhdessä dokkarissa "pääosissa". Sen keikat todellakin vaikutti aika mahtavilta!

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Sandra:
Joo oikeesti se ihmisten reaktio oli ihan himmee ku se käveli siel.. kaikki kaivo äkkii kameroita ja sellanen yleinen "vvvooooiiiii" vaan soi..

Saukko:
oi vitsi, siistii.. Mikä Dokkari se mahto olla muistatko? ois siisti nähä.
Sil oli kans viime viikol Helsingis Redrumissa keikka! joka kuulemma oli aika päräyttävä kans.

Caroline kirjoitti...

ääähähäähhääää toi koira on kingi! :D

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Teiänki pitää mun mielest alkaa pukee sitä teiän kaveria siel :)

Caroline kirjoitti...

Meidän kaveri söis asusteensa...:)

Anonyymi kirjoitti...

Näin sut Barcelonassa!!!