Pariisi

Buuujjaaauuu.
Toi on se sana joka kuvaa parhaiten sitä fiilistä mikä mulla oli ku istuin ahtaassa Ari Balticin piinapenkissä matkalla kohti Pariisia tos kotteros jos oli tommoset pelottavat rollaattorit jois oli jesaria jostain ihme syystä. Kuumottavaa.
Mä en ikin ennen ollu ollu Ranskassa. Se oliki yks syy miks halusin mennä sinne, maailmas on nii paljon mestoja missä "pitää käydä" ja tää oli seuraavana mun listalla.
Mä en kauheen kauaan ehtiny olla paikan päällä koska halusin viikon sisällä nähdä kaks kohdetta sillä sen pidempää mulla ei ollu mahista olla pois duunist. Mut jotenki tuntu et se tavallaan riitti koska 3,5 päivän ajassa ehti käydä about kaikki Pariisin mestat läpi ja vähä sit kans ihan hengaa vaa..
Eka mesta mis menin käymään oli Notre Dame, ja oikeesti. Mä en ole ikinä elämässäni käyny missään niin kauniissa paikassa. Se paikka teki muhun niin suuren vaikutuksen et ku pääsin sisälle niin aloin itkeä. En hitto tiedä miks edes mut se vaan oli yks kauneimmista paikoista mitä olen nähny piste.Tsekatkaa nyt noi urut, siinä on moni kanttori kateellinen..
Koko rakennus oli jotenki niiiin loppuunasti mietitty ja viimeistelty jokaista pientä yksityiskohtaa myöten etten ees haluu ajatella miten kauan ton kasaan raapimisessa on edes menny. Niin kaunis paikka...
Sen jälkee toinen tälläne "must see" juttu oli tottakai Mona Lisa. Da Vinci Koodissa oli muistaakseni hyvät spekutukset tost koko taulusta, siitä miten se oliki oikeesti mies ja kaikkee miten sen käsi on jotenki huhuh. mut se oli sika hyvä.. pitää ehkä lukee se uusiks, tai sit vaa kattoo se leffa.. heh
Koko se Louvren museo oli aika vaikuttava, siel on 20km käytäviä ja aika vaikuttaa taidetta. Tavallaa ku siel kierteli ni tuli vähä köhnö fiilis ku ei ollu kotiläksyt tehty eikä sit oikee pystyny fiilistelee kauheesti niit taide juttui ku ei tienny mitää taustoja tai mitää, joten tyydyin ihailuun vaan..
Riemukaari oli livenä ihan törkeen kokonen.. se oli kaikkii korkeita taloja joku 4 kerrosta korkeemmalla.. Siinäki ollu kavereilla vähän kivestä rapsuttelua..
Mä pääsin Pariisissa avaamaan kans oma terassikauden! Melkee joka mesta mis söin oli tollanen kiva terde niinku jossai esim. Espan kahvilassa, oli mukava syödä ja nauttia auringosta jota taas suomes ei vähään aikaan ollu näkyny..
Nooo toottaakaai siellä Eiffelillä käytiin ja jonotettiin ja vietettiin aikaa ja hengailtiin ja syötiin etc.. Ne Eiffelin discovalot jotka syttyy pimeäntullen aina tasatunnein on saanu aika paljon spekulaatiota niitten esteettisyydestä, mut emmä tiiä, ihan hauskat ne oli ku ne vartin vilkku ja jenkit oli siel ihan täpinöissä..
Eiffelin holleilla oli sikana isoi puistoi mis oli kiva löhöillä niinku aikasemman postauksen videostaki saattoi havaita.
Vaik mä kiersinki ihan fiilareissa kaikki perus turisti setit ja suurin osa mun kuvistaki on niistä, mut kuitenki mun Pariisissa vietystä ajasta parhaat hetket oli kyl niist mestois mis ei ollu paljoon turisteja ja vähän enemmän sellanen "aito" ranskalainen meno, paljon pieniä katuja, söpöjä kahviloita ja isoja puistoja vähän kauempana nähntävyyksistä.
Löysin sielt yhen sika ison puiston mis jengi vaa jotai paistatteli päivää. Siel oli keskellä ihan tosi iso lampi mis pienet pojat leikki purjeveneillä. Siel oli jotenki niiin siisti fiilis ku kaikki talot ympäril oli vanhanaikasia rakennuksia ja tosiaan purjeveneitä joita ne tökki kepeillä menemään. Ei mitää radio-ohjattavia tai mitään vaan keppejä ja purjeita. Just rentoo..
Pääsin itekki muutaman kerran tönäsemään paatin vesille ku sellanen kohdalle sattu, ihan fileis.
Mun vikan illan vietin kauneimmassa paikassa minkä sielt löysin.. Yks silta ihan Champs Elyseen alussa josta näkyy tosi nätisti Eiffeli ja toinen kaunis silta joella. Aurinko laski siel aika näyttävästi ja siel oli sellane nätti kivisetti siin sillas mikä toimi käytännöllisesti nojatuolina ja siel mä istuin ja naaatiskelin.
Vikana kulinaristisena kokemuksena ajattelin hemotella itseäni yhdellä todella hienolla paikallisella ravintolalla nimeltä L´etoile. Sielt oli hienot näkymät suoraan riemukaarelle ja safka parasta mitä mä oon ikinä syöny! Vaikka sylettikin maksaa Evianista 10€ pullo tai Cremé Bruleesta melkee 20 niin täytyy sanoa etten ole maistanu sellasia makueläyksiä missään muualla.

Seuraavana mun matka jatkuki kohti Barceloonaa, mut ennen ku edes matka sinne pääs alkamaan niin mun matkaan tuli muutama erittäin iso mutka jotka oli todella todella ikäviä, joista lisää sitten seuraavassa postauksessa..

4 kommenttia:

lille kirjoitti...

Olitko yksin liikenteessä vai mitä hommaa ?
Ja hyi toi AirBalticin kone näyttää pelottavalta :D

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kieliä osaat puhua sujuvasti? :)

Diamonds & Pearls kirjoitti...

Lille:
Khyl. Olin ihan yksin matkassa. Kenelläkään muulla ei ollu rahaa/ lomaa lähtee mukaan ni ajattelin et kai mä oon mielummin viikon yksin reissussa ku himas.. Joo, kelaa siin oikeesti oli propellis Jesarii.. Mut lennot oli halvat!

Ano:
Mä puhun ainaki suomee ja canadaa.

JenBunny kirjoitti...

Haha,en varmaan astuis tommoseen koneeseen jos omalle kohdalle sattuis. :D Itellä kanarian saaret suuntana huhtikuun puolella, mut toivotaan et ei tommoseen tarvi astuu!
Barcelona-postausta odotellessa...