Kuinka minusta tuli maailman kalleiman oluen omistaja

Jonki aikaa sitten bongasin joltai ihan random blogilta tälläsen himmeen spessu oluen nimeltä Utopias ja jotenki aloin vaa fiilistelee koko pulloo ja meininkii. Minä joka tykkää kaikesta kalliista ja harvinaisesta aloin töihin. Mulla oli Alkon lippulaivakaupas kaveri töis ja hehkutin sille tätä koko läppää, ja alkoholien ammattilaisena hän ymmärsi yskän ja hehkutti sitä eteenpäin niide myymäläpäälikölle, joka taas hehkutti sitä sen pomolle joka hoitaa kaikki ostot joka on duunissa niiden myymälän yläkerran toimistossa joka vissii kans fiilas tätä koko settiä..
Sit yks päivä BUM mun puhelin soi ja kaveri soitti et nyt se on tulossa! Oluen Valmistaja Samuel Adams oli lähettäny Eurooppaan 9 pulloa ja kaikki tuli suomeen koska ne vissii arvosti sitä et alkoholin myynti on valtion monopoli tai jotai.. Huono läppä vaa sillee et se päivä ku se tulis myyntiin ei ollu paras mahollinen mulle nimittäin mun oli tarkotus tuoloin olla Lapissa työmatkalla. Sain kuitenki hommat junailtua sillee et pääsin tuolloin maanantai aamuks takas Stadiin, matka Oulusta yöjunalla ilman makuupaikkaa ei ollu kaikkein mieleisin vaihtoehto mut lentämällä en ois ehtiny Alkon avausaikaan paikanpäälle koska sopivia lentoja ei ollu.

Ihan väsyneenä niskat jumissa menin klo 8.30 Alkon Arkadian myymälän oven eteen odottamaan silmät ristissä vaikka tiesin et ne avaa vasta klo 10, koska olin kuullu et jengi oli jo käyny kyselee sitä paljon halusin varmistaa et en ollu turhaa tullu takas Stadiin. Ku pääsin mestoille oli siel jo muutama olut harrastaja jo mestoilla ennen mua.
Ei siin mitää venailin näiden herras miesten kanssa siinä 1,5 tuntia ja juteltii oluista ja kaikesta muusta kunnes kello koitti 10. Nää jantterit istu jossai ihmeen olut komiteas joka maistelee kaikkii erikoisuuksia kerran viikos... Hyvä tekosyy keskellä viikkoa tapahtuvalle dokaamiselle...
Ovella jaettiin oikeudenmukaisuuden nimissä kaikille ensimmäisille vuoronumerot jotta ei tuu riitaa sisäl sit. Mä taistelin tätä sotaa numerolla neljä ja pulloja onneks oli just joku 9 tai jotai joten mä helposti sain omani..

Siinä se nyt sit on. Maailman kallein olut, 140€ pullo. Saattaa olla et nyt on tullu muita viel kalliimpiaki, mut ainaki hetken aikaa sain nauttia maailman kalleiman oluen omituksesta. Tätä julkaistaan ja toimitetaan vuodessa vain 8000 pulloa koko maailmaan, ja se on samalla maailman vahvinta olutta 25% vahvuudella.. Sitä keitellään 12-13 vuoden ajan konjakki tynnyreis sun muis ennen ku se laitetaan myyntiin. En o viel korkannu tätä mut.. sitä erityistä päivää odotellessa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

aijai, mielenkiintoinen makuelämys varmaankin.. omalla budjetilla en tohon kyl lähtis mus onhan se hienoa omistaa jotain lähes ainutlaatuista :D