Libanonilaiset häät

Häät Libanonissa on aika erilaiset ku Suomessa, oikeestaan ihan erilaiset. Ideana näis tääl on sillee et morsian niinsanotusti luovutetaan sulhon perheeseen, eli ei mitää kirkkoa lässyn pälä saarnoja ja virsia, vaan perinteitä noudattaen tapahtuva juhla. Toisin sanoen bileet, paljon tanssia ja laulua.

Häät on kaks osaset, päivä ja ilta juhlat. Päivän juhlat on perinteikkäämmät ja ne alkaa siten et morsian noudetaan. Meil oli hääautona aika makee avobemari jossa mä sain pitää morsiammen paikkaa siihen asti kunnes päästii mestoille. Tämän morsiammen perhe asui Beirutin vuoristossa joten about tunnin matka mentii tukkaputkella noin 10 auton letkassa kaikil hätävalot pääl ja töötit pohjassa, kuuluu tapoihin.
Vuoristos on ajoittain aika hektisiä kapeita teitä mut kaikki tiet on kyl ihan hyvä kunnos! Kuumottaviin mestoihin joitaki taloja kuitenki on rakennettu siel..
Sen sijaan et könötettä rivis ja odotetaan "-tahdon" sanaa et pääsis ulos, Libanonis tää koko setti on aika dramaattinen ja siihen kuuluu tanssiryhmä jos osa soittaa myös musaa, siitä lisää tulevis postauksis. Alla olevassa kuvassa ennnen kun sulho pääsee käsiks morisiammeen tanssii hän vikat tanssit "omien tyttöjen" kanssa.
Loppujen lopuks morsian ja sulhanen saa toisensa kaiken dramatiikan ja tanssin jälkeen ja he pääsee yhdessä illan toisiin juhliin, jossa tanssitaan, lauletaan ja syödään lisää!! Ja ne tosiaan ei ottanu mua enää sen Bemarin kyytii vaa jouduin sikaosastolle..

3 kommenttia:

getpalmd kirjoitti...

Lucky you, BMW kelpais.

ría kirjoitti...

Suomes kaikki ilosetki juhlat vaan on niiiin tönkköjä verrattuna moniin muihin maihin. Tai sit sen ilon saa päälle vasta kauheil känneillä. Harmi :s

Hauskan näköset häät kyl! :)

Shafik kirjoitti...

Getpalmd:

Thanks, ite tykkään enemmän isoist hienoist ja ei niin edes nopeist autois mut oli toiki kivaa vaihtelua :)

Ria:
Nimenomaan, tääl on kauhee boogie käynnis koko ajan, ei mitää jäykistelyy niinku suomes! vaik täälki jengi dokaa ni se ei o samanlainen juttu ku suomes..