Bali : Kuta Beach

Voitte varmaan uskoa näiden kuvien jälkeen että olen palellut viimisen viikon, vaikka en normaalisti ole mikään vilukissa.

Ensimmäinen mesta mihin iskettin kun oltiin laskeuduttu Balille on nimeltään Kuta Beach. Se on todella lähellä paikallista Denpasarin lentokenttää jonne lennetään jos Balille halajaa. Kuta on se mesta jonne about 80% turisteista suuntaa nenänsä ku päätyy Balille jonka takia se onkin aika turistirysä, hyvänä virkaveljenä vertailukohteena voisi pitää Phukettia Thaimaas.

Koska siel on enemmän ihmisiä oli siellä tottakai palveluitakin enemmän jota monet arvostaa myös lomalla, sekä menoa bilettäjillekkin riittää.

Ite Beachi ei ole kyllä mikää hääppönen, mutta se on ihan hemmetin iso, tilaa varmasti riittää kaikille. Kuta on alueena aika täynnä surffareita koska siel on ihan perus hyvää keliä päivästä toiseen niille ketkä ei jaksa lähtee metskaa mitää priva sessareita. Mä en alkulomasta surffannu oikeestaan ollenkaa koska ei kauheesti Kutalla vietetty aikaa, ja aallot oli oikeesti ihan liian isoja mun kaltaselle noviisille.
Reissun loppu puolella hinku aaltojen kimppuun kasvo nii kovaks etten voinu vastustaa kiusausta, ja vaikka turpaan tulikin ni oli se kyl mahtavaa. Kolmena vikana päivänä tein taktiset ja laitoin kellon soimaan klo 6 aamulla, ja riensin viimeistään seiskaks rannalle. Sillon ei nimittäin ollu nousuvesi viel kauheen korkeel ja aallotki oli ihan mukavan kokosia keltanokalle, puhumattakaan siitä ettei siel oikeestaan ollu ketää muita kenen edessä olis ollu vaan aika rauhassa sai räpiköidä.


Iltasin Kuta on kans ihan kuningas mesta siitä et sinne laskee aurinko ihan suoraa, ja siit onki mukava tehä sellane tapa mennä aina siihen aikaa mestoille fiilistelee.



Siel oli kans aika hauska setti auringon laskun aikaan. Balilla on vissii aika paljon kilppari farmeja ja ne tulee välil vähä viihdyttämään turisteja samalla ku ne päästää niitä luontoon pienimuotosten kisojen muodossa.






Täs viel pieni video tästä kilppari pössiksestä.






Kuta oli siitä ihan kiva mesta siel tosiaan riitti tekemistä kans sen jälkee ku aurinko oli laskenu, siel oli yks iso kauppakatu joka oli täynnä isoja merkkiliikkeitä, pääosin surffimerkkejä. Mut sit siel on seas kans ihan sellasia putiikkeja jotka myy kaikkee feikki kamaa.. Täl Kadul oli kans aika paljon vähän tyylikkäämpiä rafloja jotka tarjoili länkkärisafkaa kans koti-ikävästä kärsiville.


Hieronta ja kauneusoitola palveluja siel on kans ihan joka kadunkulmas eikä ne maksa about mitää. Tunnin kokovartalohieronnan sai jollai 6€.. Siitä tuli äkkii meiän illanvietto tapa ku käytii Saran kans kaiken maailman reflexology jalka hoidois(kuvassa), perus hieronnoissa ja mä otin jopa pedikyyrin hahaha !!


Asuminen siel ei maksa paljoon mut on kuitenki pikkusen kalliimpaa ku jossai esim Thaimaas. Ja mua otti kyl kupoliin aivan hemmetisti se et jopa hotelleissa joutu käymään sen saman tinkimis session läpi niinku jokaisen ostotilanteen yhteydessä muutenkin. Me oltiin eka yö täs mestas nimeltä Bali Sandy, se oli aika nätti mut must tuntu et ne viilas meit linssiin pahasti tai sit ne oli korottanu hintoja Ramadanin takia ja maksettiin yhest yöst melkee 30€ huoneesta joka oli viel aika kuppanen.


Seuraavana päivänä löydettiin tää mesta nimeltä Dewa Bharata, niinku kuvist näkyy ni aika sama meno mut yks yö siel makso vaa about 17€, me pidettiin huone tuol koko se aika ku oltii Balilla. Jos haluu vetää ihan halpamatkan ni siel oli kans muutamia mestoi mis ei ollu mitää poolia tai kauheesti muitakaan ihmeellisyyksiä jossa makso huone vaa joku 7-10€.

Sen ison kauppakadun lisäks siel oli muutamia pienempiä mut ihan yhtä pitkiä ellei pidempiäkin katuja joissa oli vähä pienempiä putiikkeja ja nettikahviloita, hotelleja sun muita palveluita. Illat meni siel tosi nopeesti ihan kävellessä ja ihmetellessä.

Kutan alue olin nii kompakti et jos ei halua lähtee pitkälle ydin alueelta ei siel ees tarvi skootteria, vaan apostolin kyyti riittää ihan hyvin.


Seuraavassa jaksossa lähetään tien päälle läpi Balin ja törmätään muun muassa aika veikeisiin elukoihin.



Stop Over Hong Kong

Hojo Hojo!
Himas ollaan, kiva olla kotona. Oli ihan törkeen siisti matka, mut on kans kiva päästä nukkuu omaan sänkyyn ja nähä kavereit ja mennä takas duuniin ku on rötvänny ja reissannu kolme viikkoo.
Ennen ku palataa arkisiin teksteihin on paljon kiinni ottamista reissusta.

Me lennettiin ekana Lontoon kautta Hong Konggiin. Lento oli ihan hullun pitkä 12h mut se oli silti ehkä mun elämäni mukavin lento. Quantas, Finnairin yhteistyökumppani hoiti homman himaan paremmin ku hyvin. Jokases tuolis oli oma telkkari, tuolilla odotti pieni paketti jos oli lämpöset sukat, hammasharja ja tahnaa, silmälaput tyynyt ja viltin lisäks. Plus meil kävi hyvä tsägä et saatii melkee koneen vikat paikat jos oli vaan meiän 2 paikkaa vierekkäin ikkunan, keittiön ja vessan vieres. Pitkien unien, muutaman leffan ja sapuskojen jälkee oltii lopulta Honkkaris ja iskettii saman tien hotellille.

Siel on ihan sikana tarjontaa hotelleista mut haettii hyvää/ hinta/laatu/lokaatio suhteen omaavaa hotlaa ja sellane löyty, eikä maksanu ku joku 50€ ja se oli ihan pelimestoilla. Sen nimi oli Central Park Hotel ja se oli Hollywood Roadilla, aika hauska.

Meil oli yks päivä aikaa käytettävänä ennen ku seuraavana päivänä meil oli lentoo Balille ja päätettiin käyttää se ihan nähtävyyksien ihmettelyyn ja hengailuun koska täs vaihees ei jaksanu viel alkaa täyttää laukkua ostoksilla.

Me iskettii ekana sellasella Suomenlinna tyylisellä lautalla Lantaun saarelle, ja matkalla sinne oli nätit maisemat Hong Kongin saarelle jossa meiän hotlakin oli. Kokenempi Honkkarin matkaaja osasi kertoa että yllä olevassa kuvassa oikella sijaitseva talo kulkee myös nimellä "The building of 1000 assholes" sitä en sit tiiä et tuleeks se nimitys ikkunoiden vai sen asukkien takia.
Syy miks matkattiin Lantaulle oli se et mentii kattoo erittäin isoo Buddhaa. Vissii maailman isoin.


Se sijaitsi korkeella ja sielt oliki mukavat maisemat alas ja 360astetta ympäri.

Sen vieres mäen juurella oli siisti temppeli. Sain hyvät Karate Kid fiilistelyt tuol.

Joka oli sisältä aivan hemmetin hieno.


Ihan tän ison buddhan vieres on todella iso ostari joka on oikeestaa kokonaan täynnä pelkkiä outlet kauppoja ja käytiin siel pyörähtää ihan hintavertailun vuoksi, mut niinku sanoin rahat pysy viel taskus täs vaihees. Ruokaa kuitenki piti saada ja löydettiinki sielt hyvä mesta, tai oikeestaan ihan mihin vaan siel meni sai siel hyvää ruokaa näin jälkeen päin ajatellen..

Tää ninja kokki silppus meille ihan sika hyvät setit sen paistinpöytäpannulla vai onks se pöytäpaistinpannu vai hä.

Ku napa oli täynnä kanaa ja nuudeleita käppäiltiin viel ympäri keskustaa ja käytii nopee markkinoillaki pyörähtää ihan atmosfäärin takia, jonka jälkee oli aika hivuttautua hotellille vällyjen väliin sillä seuraavana aamuna lähti putki kohti Balia.



Seuraavana käydäänkin aurinkoisen Balin kimppuun, stay tuned.









Postikortti

Terveisiä Hong Kongista... Taas. Täs välis ehittiin käydä lomailee Balilla, ja tykkäsin kyl tosi paljon, tottakai oli kans paikkoi mist ei niin paljon ku toisista mut oli kyl mahtava paikka.
Paljon hienoja rantoja.
Kauniita paikkoja missä yöpyä.
Ja viel halpaan hintaan.
Nyt siis viel muutama päivä shoppailua Honkkarissa ja viikonlopuks takasin kotiin Suomeen.
Sit ku oon kotiutunu on luvassa vähä tarkempaa reissu kertomusta.

Terveisiä Hong Kongista!

Tääl ollaa ihan fiiliksissä, tänää oli välipäivä matkustamisesta ja huomenna jatkuu matka kohti Balia! Tänää on siis ihailtu nähtävyyksiä ja syöty hyvin. Nautittu vaan lomalla olemisesta.
Hommasin uuden muistikortin kameraani jotta saisin otettua näit panoramakuvia josta ite tykkään todella paljon.
Pitäkää lippu korkealla! Seuraavat kuvat on toivottavasti vähän aurinkoisempia jos kaikki menee niinku pitäis.




Mites toi Kokin FILA paita?

Shoefiti

Muistatteko ku aikaa sitten kävin viskaamassa ne mun kengät Lasipalatsin langalle Jaren julkkarikeikan jälkeen? Jos ette ni yytsikää tää ja tää. Nyt on hauska huomata että sinne on heitetty sen jälkeen lisää kenkiä ties kenen toimesta ja se on alkanut myös kiinostamaan mediaa, tsekatkaa tää!
Kiitos Helsingin Sanomille hiton hienosta kuvasta mun Forceista. Monet miettii et mitä toi meinaa ku kengät roikkuu langoilla. Kaikki on lähtösin Jenkeistä siitä ku jengiläiset on merkannu reviirejä sekä myös sellainen teoria on ollut vahvasti esillä aina että niillä merkattiin paikkoja josta sai ostettua huumeita. Suomessa ei kuitenkaan ole jengikulttuuria nimeksikään enkä usko et kukaa hustlaa mun lenkkarien alla. Suomes ehkä enemmänkin on kyseessä urbaanista taiteesta, ja lenkkari kultuurista. Kun rakkaat kengät on ohi, voi ne heittää muiden fiilisteltäväks. Sillä on jopa oma nimi joka on polveutunut toisesta katutaiteen muodosta eli graffitista, jonka takia tätä myös kutsutaa shoefiti´ksi.
Lähtö lähenee mut kuitenkin loppuun asti on paiskittu hommia, eilen sunnuntaina käytiin YLE´llä hoitamassa jälkituotanto settejä kuntoon meiän skedekoulun osalta, ja loppusuora alkaakin jo häämöttää mut reissun jälkee on vähä post-productionia purettavana.

Käytii kans vetää aika väsyneet sunnuntai skeittisessarit Vantaal kuivan katoksen alla koska ulkona sato mummoja. Ankka otti bänä smitin haltuun!
Sessarien jälkee käytii tekemässä muutama Espoolainen pikku poika iloseks viemällä niille vanhoja lautoja jotka on niille ihan fiilis kamaa, en aikoihin o kyl nähny skidei noin fiilareissa. Kai tääki voidaan laskee hyvän tekeväisyydeks.
Himassa on täl hetkel tosiaan aika kaaos ku me pakkaillaan reissua varten, huomen aamulla lähtee kone Hong Konggii ja sielt on siis tarkotus suunnata Balille tai johonki muualle mis on valkost hiekkaa ja turkoosia vettä.
Eilen käytii kans Kaapelilla pyörähtää, siel oli suomalaisen desingnin outlet sessarit jossa siis kaikkii suomalaisia suunnittelijoita ja brändejä tyhjens varastojaan kirppismäisesti.
Paljon oli hienoja juttuja siel kyl, tää pöytä oli must aika kingi, ei natsais mun himaan mut törkeen siisti idea, samal kojulla oli mm. paplareist tehty kattolamppu.
Ainoo löytö jonka menasin viedä himaan oli tää Eamsin tyyny, joka oli yli puoleen hintaan tarjouksessa. Harmikseni kotoani ei oikee löydy paikkaa tän väriselle tyynylle, samaiset Eamssit on tehny tota samaa kuosia mustana joka oli kuulemma myyty heti loppuun, ylläri et musta on helpompi väri sisustukseen..
Samaisesta Eamsin kankaasta on joskus hoitanu DC x Commonwealth stiflat kun niitä tuli Suomeen muutamia pareja.
Lazy sundayn kunniaks käytii viel hakee Weeruskasta pizzat jotka on todennu ehkä jopa Helsingin parhaaks!!
Siel saa 7.5€ 5 eri täytettä ja ai ai ai ku on hyvää.. Täl kertaa lähti pekoni, salami, kana, ananas, herkkusienii. Aika läbö mut hei oli sunnuntai!
Huomen tosiaan me lähetää reissuun ja palataa takas suomeen vasta syyskuun lopussa. Yritän iskee Aasiasta jotai kuulumisia kehiin, mut siihen asti yrittäkää pitää lippu korkeella ja hymy korvissa!

Lopuks pitää viel suositella hyvää viihdettä youtubesta sellane kanava ku FAIL BLOG, ihan kingei pätkii, siel saa äkkii kuluu aikaa tunti tolkulla, check it.







BOOM BOOM BOOM

Torstai iltana oli joka vuotiset ilotulituksen SM kisat ja ne oli mun harmiks siirtyny Töölönlahdelta Hernesaareen joka tarkotti sitä et mä en enää nää niitä suoraa oman kotini lämmöstä mut no biggie, it´s aallll gooood.
Alkuperänen pläni oli iskee Skattalle jost vois kattella paukutukset läpi rauhassa ettei tarvis lähtee Kaivarin ryysiksiin, mut sit sain viel paremman idean ja mentiiki Ruohikseen Länsi-Satamaan joka on ihan Hernesaaren vieressä ja sielt näky ne todella hyvin. Kiitos google.maps.
Ulkona alkaa olla jo aika viilee iltasin, joten me nautittiin näist seteist auton lämmössä.


Eilen oli mun tokavika työpäivä ennen meiän reissua ja sitä päivää piristi todella paljon kun sain eräältä kontaktilta lahjaksi korruptiokengät joita oon metskannu ja kyselly sielt sun täält niiden perään.
Kengät on CLAE´n Cousteau malli, ja niistä on täksi syksyksi tullu tämä royal sininen väri, kengät vissiin on julkastu worldwide mut suomeen niitä ei tullu ku nämä yhet mallikappaleet jotka niin ystävällisesti toimitettiin mulle. Vielä kerran kiitos näistä!
Mul on jo ennestään näistä tiikki colorway johon olen ollu ihan rakastunu, todella hieno kenkä mun mielestä.
Nää royalin väriset on must hienot ku ne on kuitenki aika fiinit omalla purkkari hengellään mut sit kuitenki väritys tuo siihen vähän sitä sneakeri fiilistä ja vibaa joka on täydellinen sekotus mun tyylille.

Mul tuli vastaan todella hauska läppä netis, Ghostface jolt on tulos syyskuun vika päivä levy pihalle tekee "wisdom of the week" läppiä joka viikko siihen asti ku sen levy tulee pihalle, ja tällä viikolla Ghostdini kertoo kaikille meille miehille kuinka kannattaa kodella omaa naistaan. Ottakaa opiksi. Kingi.


Satuin eilen kävelee Tennispalatsin läpi ja törmäsin siel pyörivään hauskan näköseen traileriin, tää taitaa olla se seuraava hömppä pläjäys joka pitää mennä kattomaan.


Nike Skateboardingilta on tullu hienoin skeittimainos aikoihin, pitkään aikaan en o nähny noin hienoo pätkää. Kattokaa jos bongaatte Kobe Bryanttia siel seasta. Nauttikaa!