Vallattu talo

Olin maanantaina ystävien kanssa Rajasaaressa aka Koirasaaressa mukana kävelyllä kun he heittivät lenkkiä koiran kanssa, ihmettelin saaren toisessa reunassa ihan tukkoon bommatun talon virkaa joilloin Jack Russelin iloinen omistaja osas kertoa että se on vallattu talo!! Siinä vaihees tottakai mun mielenkiinto heräs ja sain heti vastauksen siihen miks ihmees sellasii niitteihin ja nahkaan pukeutuvia anarkisteja käveli meit vastaan pois Koirasaarest päin ku me mentii sinne, ilman koiraa tietty.

Halusin tietty mennä käymään siellä ja kun olin hetken kävelly taloa kohti samalla ympäripuhuen vastahakoista seuruetta sain lopulta kaveritki mukaan. Talon edessä seisoskeli mimmi jol oli naamas lävistykset molemmis kulmis, molemmis poskis, nenäs joku 3 plus perus huuli lävärit, olin aika kuses mut kysyin silti et "-Moi, mikä meno?" . Se rautanaama ties kertoo vaikka ja mitä.

Hän kutsu taloa "autonomiseksi sosiaalikeskukseks", ulkonäöstä päätellen en ois uskonu et se ees tietää mitä autonominen meinaa. Kysyin seuraavaks et "Mitä te niinku oikee duunaatte tääl?" vaik mun oikeesti teki mieli kysyy et "mitä v¤#%ua te tääl oikee vedätte?", sit se sano et ne tekee ihan mitä niit huvittaa, hengailee ja kuuntelee musaa, sauna oli kuulemma parhaillaan lämpimänä ja sinne ois saanu mennä jos ois ollu sellane fiilis. Meiän seurueen prinsessat ei kuitenkaa pitäny ajatusta houkuttelevana ja me passattiin. Mimmi sano sit et hei menkää sisää olkaa ku kotonanne ja mehän mentii ihan kuses sisää ihmettelee, siel ei ollu paljon ketää mut kelattii et kaikki on saunas ku se läväri tyyppi just sano et "valtaus sceneen kuuluu satoja satoja ihmisiä"... mikä v#¤%n valtaus scene..?? Duud get a hobby...


Siel oli isot kyltit jos luki ettei saa kuvaa mut sniikkasin kännykkäkameralla muutamia fotoja ku se sisäänheittäjä meni just juttelee jonku tyypin kaa siihen talon eteen joka kurvas autol siihe. Yleisilme oli ihan tukkoon bommattu mut kuitenki siisti, paikka oli ihan ok kunnos ja keittiös kasoittain hedelmiä ja joku toinen läväri tyyppi teki jotai sapuskaa siel verkkojen takana. Isohuone talon perällä joka oli hallimainen piti sisällään kaikki musa ja PA vehkeet, isot lounge tyyliset tilat, nyrkkeilysäkin, ja joitain hämäriä tyyppejä lojumass siel sun tääl.

Kauaa me siel ei viihdytty, mut ihmeteltii kuitenki siel jonki aikaa, ja olin oikeesti yllättyny siit miten puhdasta siel oli. Olin kans siit ihmeissään ku se mimmi sit lopuks ennen ku lähettii siit menee sano et ne oli saanu vuokrasopimuksen siihen elokuun loppuun saakka, uskon et talon uuden ulkonäön vuoksi takuuvuokra massit taitaa kyl jäädä vuokranantajalle. Jos ootte hietsussa päin ni kannattaa tehä pieni kulttuurimatka Rajasaareen, se voi halutessaan olla aikamoinen trippi. Ens perjantaina 30.toukokuuta siel on kuulemma reggae bileet ja kaikki oli tervetulleita autonomiseen sosiaalikeskukseen oli niit läväreit tai ei.
3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Shafik, ja kulttuurishokki :P
Mut äläs nyt, Lepakkokin aikoinaan hoidettiin noin. Spurgujen ja nistien kusi ja yöpymismaja se oli ennenku 70luvun-"niittipäät" kävi sielä siivoomassa ja tekivät paikasta edustukelposen.

-HeGe-

Anonyymi kirjoitti...

Jos toi käynti oli sulle kulttuuri shokki, niin missä olet nukkunu kaikki nämä vuodet?
Ajattelin vain ilmoittaa että rajasaareen asti ei tarvitse matkata nähdäkseen "tätä" kulttuuria. Sitä on joka puolella Helsinkiä, suomea, maailmaa.
Ja kyllä, valtaus sceneen kuuluu satoja ihmisiä. Valtaus scene tarkoittaa sitä tilannetta kun tilaa vallataan.
Eipä mulla muuta. Ainiin, hyvää kesää :)

Anonyymi kirjoitti...

hihi,tietääkö herra itse mitä autonominen tarkoittaa? Eihän sana mitenkään kuvasta ulkonäköä...Sun kannattaisi vähän miettiä fraasivalintojasi ;)