Lower Manhattan

Pari ekaa päivää me juostiin hulluna kaupoissa. Alempana Manhattanilla on ihan himmeen kokonen outletti nimeltä Century 21 mist löytyy ihan kaikkee.. Designer kamaa -70%, ja kenkiä tyylii 20$.. Mä en kuitenkaa kauheesti fiilannu sitä mestaa ku siel oli melkee Galna dager meininki ja poistuin tyhjin käsin sielt..
Ihan Centuryn vieres on Ground zero eli entisten WTC tornien mestat, alue jos ne talot oli on ihan levottoman kokonen, eli on ne vissii aika isoi ollu ne tornit.. Nyt siin on tarkkaan vartioitu työmaa, ei siis varmaa me pitkää kuu siin on pystys jotai uutta ja korkeeta. Viereiset talot oli ihan priimakunnos, jos ei ois tienny ni niist ei kyl ois osannu kertoo et mitä siel oikee on tapahtunu..
Ihan kävelymatkan pääs entisest WTCstä oli Battery park mis oli laiturit joist pääs pienille muutaman tunnin laivaretkille. Laivat kiers ihan Ellis Islandin vierest joka on siis se mesta mis joskus aikoinaan käsiteltii maahaanmuuttajat ennen ku ne laskettii maahan, jos laskettii. Kelatkaa et pelkästää sil pikku saarel on käsitelty yli 50 milj. maahanmuuttajaa. Siel on mm. kuvattu se kohtaus The Hitch leffas ku Will Smith ja Eva Mendez ajaa vesiskoottereil sinne ja Hitch näyttää sille mimmille sen isoisoisooisän sielt papereist.. Sen saaren lisäks me mentii aika lähelt vapaudenpatsasta joka oli ns. "pakollinen nähtävyys" ku nyt ekaa kertaa mestoil oltii..
Lopuks ennen laituriin paluuta käytii pyörähtää ihan Brooklynin sillan alla, se on kyl yks siisteimmistä insinööri teoksista mitä mä oon ikin nähny, kattokaa nyt. Tos on tyylii. Wau.. silta..

2 kommenttia:

amanda kirjoitti...

höh mäki haluun poikaystävän joka suostuu shoppaa mun kaa! varsinki jos sil on noin hyvä maku nii ihan loistavaa olis. muutenki nykki vaikuttaa ihan mahtavalta, kerro lisää mestasta :D

Shafik kirjoitti...

Etköhän sä löydä sellasen joskus, ohan sellasii jäbii aika paljonki.
Kiitos tuesta!