Bali : Gili Islands

Melkee heti ku oltii tultu Lovinasta takas Kutalle mentii ostaa veneliput Gili Saarille. Siellä oli kuuleman ja googlen mukaan se paratiisi jota me lähdettiin Balille etsimään.
Veneretki oli todella kuumottava, alku oli mukavan lepposa, hengailtiin kannel ja nautittiin auringosta kunnes alko tulee aivan hemmetin isoja aaltoja ja tähän meiän patiolle alko tulee ämpäreittäin vettä. Hetken aikaa teki mieli jo lähtee ettii pelastusliivejä ku joku tuli veneen alakerrasta sanomaan et keula sukeltelee isosti et ajakaa hiljempaa mut.. perille päästiin Luojan kiitos.
Siinä vaiheessa ku alko määränpää näkymään kiikarissa alko Korpraalilla olemaan hymy aika vähän leveässä!
Ja mitä lähemmäks päästiin, sen paremmalta se maisema näytti.
Just tätä olin lähteny hakemaan, valkosta hiekkaa, turkoosia vettä, hiljasuutta ja hassua hattua. Perfect!
Gili saarten rauhallisuudesta kertoo se että siellä on motorisoitu liikenne kielletty, siellä joutuu siis kulkemaan apostolin kyydillä, fillareita voi vuokraa tai sit aina voi ottaa hevoskyydin. Sitä sai olla ainaki jonki aikaa rauhassa, eikä tarvinnu kuunnella mopoja vähään aikaan.
Asuminen oli yllättävän kallista mut ei kuitenkaan kallista, nätti pieni bungalowi makso about 15€ yö. Me yövyttiin kolmesta Gili saaresta isoimmalla, ja uskon et jos ois matkannu viereiselle vielä pienemmälle saarelle ois asumine ollu halvempaa mut veneit meni 2 kertaa päiväs joten.. me jäätii isoimmalle.
Mä olin onneni kukkuloilla!
Siellä vaik meni kuinka gheton näköseen ravinteliin ni sapuska oli hyvää. Oli kans hauska ku monis raflois ei ollu perus pöytii ollenkaa, vaan pelkästää tälläsii hökkeleitä mis istuttiin pöydän ääressä. Ei niin mukava niin kankealle kaverille kuin minä.
Ranta meiän bungalon edessä oli ihan ku jostain Ikean taulusta. Me like.
Nyt ku oltii päästy Lovinassa snorklailun makuun, ni päätettiin mennä pienelle veneretkelle joka kiers kaikki Gili saaret.
Siel oli aika sama meno ku Lovinas, hitosti elämää veden alla!
Ja ihan kirkas vesi.
Lovinas nähtiin delffiinei, ja Gili saarilla nähtiin muutama ihan törkeen kokonen kilppari jolloin mun liipasinsormi valitettavasi nukku pahasti.

Tää matka näille saarille oli mulle tän koko matkan koho kohta, olin vaa nii fileissä niist olosuhteista ja maisemista, eikä siel ollu mitää kauppoja mis stressaa tuljaisista tai mitää, siel jotenki ihan oikeesti rentoutu.
Siel saatto löytää ittensä veden rajasta illalla ihmettelemästä jotai iha random eläintä ihan ku ois joku 5 vee, mut sehän siit tekiki rentouttavaa.
Tai tekemässä koralleista jotain kuvioita ja kirjotuksia.. Ei pahemmin arkisin suomessa ole tullu tehtyä vastaavaa...
Tosiaan ku siel tuli pimeetä ennen kasia illalla eikä siel oikeesti ollu mitää muuta tekemistä ku syödä pimeän tullen, ni me mentii todella aikasin nukkumaan aina. Ja mä heräilin auringonnousun aikaan, ja tää kaunis tapahtuma iski suoraan meiän bungalon rannan kohalle.
"Hotellin" aamiaisnen vedettii kans tollasis siisteis hökkeleissä.
Mä viihdyin varmaan puolet ajasta mitä oltiin Gileillä riippukeinussa.

Päivät meniki aika pitkälle ihan rannalla hengaillessa, lämpöö oli varmaan about joku +35.. Ja vesi ei kauheena kylmempää.
Jos sä oot menossa Balille ni suosittelen kyl Gili saaria todella paljon jos haluut ihan vaa ottaa lonkkaa ja rentoutua.
Meinas kyl tulla tippa linssiin ku tää maisema piti jättää taakse, mua otti melkee enemmän päähän lähtee tuolta saarilta pois ku lähtee Balilta pois... Ymmärrätte varmaan...

Viel on muutama spotti Kutan holleilta ennen ku lähetään taas uusiin maisemiin!


5 kommenttia:

lille kirjoitti...

Uu mun miami-popitusbiisi toi Pop the Glock :D

Mut kuitenkin siis joo helkkari et on nätin näköstä, kelpais <3 miten tuolla puhu porukka enkkuu ?

sofia kirjoitti...

oooo mikä paratiisi!! pakko päästä joskus itekkin kokemaan jotain vastaavaa, just tollanen rauhallinen mesta mis vois vaan chill... ja sara on älyttömän kaunis btw!!

Anonyymi kirjoitti...

Kuolaan täällä noille kuville.. Oih, voin vaa kuvitella kuin siistii tuol on ollu vaa rentoutuu.

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Lille:
Mä löysin nyt vast ton bändin ja oon ihan fileis. Sika hyvää!
Ja seksikäs video!

Jengi puhuu tuol ihan hyvon enkkuu, siel on kuitenki paljon turisteja. Ainoo kauheus on et ne puhuu sellast aussi enkkuu, sanoo jokaisen lauseen perään YEA, ja kutsu mua Ozzyks ku luuli et mäki oon siel. mut siis joo kyl siel pärjää kanadalla pitkälle..

Sofia:
Thanks, jos tosiaan haluaa ottaa vaa lonkkaa ni toi on THE mesta.

Anonyymi:
Näilla myrskyillä joutuu itekki vähän kuolaa...

Anonyymi kirjoitti...

Jos muistat niin voitko kertoa minkä niminen bungalow-paikka tuo oli? Näyttää mageelta...