Hong Kong

Sit laskeuduttii takas Honkkariin, nyt oliki jo paljon helpompi löytää tiensä mestoille ku oltiin oltu meno matkal se yks yö siel jolloin oli vähän enemmän säätöä löytää edes tietä kentält hotellille.
Oli kiva huomata et Entourage sitaatit on löytäny tiensä Hong Konggiin asti, sillon sen on pakko olla hyvä mesta.
Meil oli ihan kipee hotellihuone, ihan sairas näköala. Mul ei ole mitää ongelmia korkeiden paikkojen kans mut tuolt 26. kerroksesta ku katto alas alko melkee huimaa...
Vaikka yöpyminen maksoki vaa noin 50€ per yö oli siel uima-altaat ja muut setit erittäin kunnossa. Hotellilla kulki oma shuttle bus viereisten metroasemien väliä jonka käyttö oli maksutonta. Meiän huoneen toisesta reunasta avautu nätti näköala paikalliseen satamaan josta tuodaan kans Suomeen suurin osa kaikista tekstiileistä ja stifloista.
Honkkaris oli monia yömarkkinoita joissa oli ihan sika halpaa kamaa, paljon feikkii mut sit kans jotai ihan perus krääsää tosi paljon ja kylhän sielt jotain tarttuki mukaan.
Ilma oli todella paskasta, mut miten paskasta se oikeesti oli, sen huomas vasta ku tuli himaan, jollon Mannerheimintien ilma oli ihan ku ois ollu metsässä, niin raikasta.


Paikalliset on kyl ihan himo shoppaajia, metros ku katteli ni siel on kyl ihan joka toisella joku merkkilaukku. Kävin Luiskalla vähä vertailemassa hintoja Suomeen, ja ihme kyl ni tuol oli paljon kalliimpaa ku meil tääl!! Lucky We!!

Tosiaan ku yritti silmäillä mantereelta saaren puolelle ja toisin päin ni aikamoinen sumu verho oli siin väli vaik etäisyys ei mikää kauheen iso ole.

Yks "must go" mesta honkkaris on paikka nimeltä The Peak. Sinne kivutaan sporalla tommosen ison vuoren huipulle josta on ihan törkeet näkymät kaupungin yli.
Eikä se maisema yhtää huonommaks muutu pimeän tullen.
Niinku ei muutenkaan ympäri kaupunkia ku melkee kaikki isot talot on valaistu siististi. Mä kelasin ehkä tehä himaan jonku talun tästä fotosta.
Yks mun lemppari jutuist siel oli laukkakisat. Aina nähny kasinolla ku aasialaiset vimmaa sitä yhtä derbyä, ja itekki Lintsil ihan fileis siit versiosta mis vieritetää niit palloi, ni olihan sitä pakko päästä oikeisiin kisoihin.
Ne on siel aina kerran viikossa keskiviikkosin, ja se oli kyl ihan sika iso tapahtuma. Yks mikä pisti silmään oli se et siel oli todella paljon länsimaalaisia tinttaa tiirmoolia jota myytii kannuittain, ei tuopeittain.

Siel oli niin siisti fiilis ku kisa oli käynnis, tsekatkaa video.
Mä tykkään ite tosi paljon aasialaisesta safkasta joten mä oli ihan onneni kukkuloilla siel. Ja nyt on tikutki hyvässä tuntumassa muutaman viikon korkeanpaikan leirin jälkeen.
Ruoka oli jotenki tosi kevyttä, ei mitää majoneesei tai friteerattui tai ylipäätänsä mitää kauheen rasvasia settei. Söipä siel melkee mitä vaan ei ikin tullu mitää överikebabläskimajoneesiähkyä.

Mä teetin kans puvun siel! Niil oli ihan pro meininki siel, paras palvelu mihin on vähään aikaan törmänny.
Niille ku soitti et hei mä haluun teettää puvun, ne tuli hakee mut hotellilta ja ne vei niiden liikkeelle. Siel sai valkkaa kaikki kankaat ja leikkaukset mitä ikinä haluskaan. Sit perus tinkimisen jälkeen ku hinta oli tingitty 650€sta 150 euroon kahdesta takista ja ykisistä housuista, lyötiin kättä päälle ja rahaa tiskiin.
Mä kävin viel kerran sovittamassa kamoja jonka jälkeen niihin tehtiin tarvittavat korjaukset ja sit ne puvut toimitettiin meiän hotellille.
Niin helppoa on puvun teettäminen! Niil on nyt mun mitat siel eikä mun tarvis periaattees ku laittaa niille materiaali toiveet ni ne voi tehä mulle ihan millon vaan puvun jonka he sitten lähettää Suomeen.
Toisin sanoen mul on nyt melkeen ku oma räätäli.
Shoppailu oli aika haastavaa siel koska tosiaan ku kaupunki on aika ahdas, oli todella monet liikkeet tokassa tai kolmannessa kerroksessa, eli niit ei vaan löytäny katutasosta vaan melkeen aina piti mennä jollai ghetol hissillä tai jotain ahtaita portaita et pääs perille.. Mut ku pääs perille, oli se sitäki palkitsevampaa!
Mä diggasin Hong Kongista eniten pimeen tullen, ihmisii oli kaduil ihan santtaanasti ja kaikki valot ku sytty oli siel niin hienoo ihan melkee mihin vaa meni.
Mä ostin sielt Holga mallisen Lomo kameran. Mun ekan filmin epäonnistuneita kuvia ja muita ostoksia mä isken ihan lähitulevaisuudessa pirttiin.
Törmättiin vikana iltana akvaario liikkeessä Nemoonki!!
Tosiaan ihan lähiviikkoina mä pistän sisään kaikkii ostoksia jota tarttu Balilta ja Hong Kongist messii... mut enne sitä...

tulee taas lyhyt hiljaiselo, mä nimittäin toteutin mun pitkäaikasen haaveen ja ostin edellisen matkan aikana seuraavan matkan lennot, näin ollen ei paljon Suomeen palaaminen ota sipuliin ku tietää et kohta pääsee taas.

Mä lennän huomenna Libanoniin, Beirutiin tapaamaan mun rakkaita sukulaisia ja nauttimaan lämmöstä näiden suomen syysmyrskyjen jälkeen. Eli taas on pian uutta matkapostausta tulossa kehiin.

Mä lähetän postikortin!


Rashid al Majed

7 kommenttia:

orchid kirjoitti...

Näist postauksista välittyy iha mieletön fiilis aina :D Voi ku itekkin pääsis tollai matkustelee!

jenny kirjoitti...

mistä toi saran paita on? eikai honkkarista? aivan käsittämättömän ihana! :)

Anonyymi kirjoitti...

Missä hotellissa olitte Hong Kongissa paluumatkalla, oliko siis eri kuin menomatkalla?

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Orchid:
Thanks, kiva jos maistuu!

Jenny:
Mä en oikee hiffannu sitä paitaa ku Sara sitä kaupassa spekuloi, mut nyt ku tosiaan kattoo ni onhan se siisti! mut joo se tosiaan on valitettavasti Honkkarista..

Anonyymi: jep, me oltii meno matkal sellasessa ku Central Park Hotel, se oli ihan smootti mut ei nii kiva kuitenkaa. Paluu matkal oltii sellasessa ku Islands Pacific ja se oli kyl hinta/laatusuhteen graalin malja.
Ne on aika lähellä viel toisiaan.
Molemmat löytyy hotels.comista.


A

Anonyymi kirjoitti...

wää, mikä toi söpö sinikeltanen kamerajuttu sun kaulas on? :)

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Anonyymi:
Se on holga mallinen lomo filmikamera jonka ostin sielt.

Anonyymi kirjoitti...

Aijai! Kyl on kivaa lukee näitä sun tekstejä kun on itellä kuukauden päästä lähtö hongkongiin ja kovasti tekis mieli varaa lennot isin luo beirutiin! =)