Bali : Lovina

Sit ku oltiin oltu pari päivää Kutalla ja vähä tutustuttu mestoihin päätettiin lähtee tien päälle. Kuta tosiaan on ihan täynnä turisteja ympäri maailmaa, eniten Ausseista ja se on melkee ku joku Agia Napa ilmapiiriltään. Se ei ollu sitä mitä me haettiin.

Muutama kaveri suositteli meille paikkaa nimeltä Lovina ja me lähettiin tsekkaa se.


Lovina on Balin pohjois rannikolla ja sinne kestää autol matka joku about 3h. Me palkattiin henkilökohtanen opas meille mukaan joka toimi meiän kuskina, ja oppaana koko tän reissun ajan. Me tehtiin sillee et lähettiin aamulla mestoille, vietettiin siellä päivä, yövyttiin ja tultiin seuraavana päivänä takas. Ja tehtiin viel sillee et meno matkalla mentii yhtä reittiä ja tultiin takas toista jolloin päästiin näkemään paljon kaikkee.

Jo siin matkalla Lovinaa oli paljon nättei mestoi tehtii muutama pit stoppi aika näteis paikoissa, meiän opas puhu ihan täydellistä englantia ja oli sattumoisin kotosin Lovinan alueelta joten se tuns kaikki mestat.

Eka "nähtävyys" mis pysähdyttii matkal oli ehkä nätein temppeli mitä näin koko reissun aikana, se oli korkeella vuorilla ison jären rannal ja tän näkymän näki aika monissa postikorteissaki.Seuraavaks pysähdyttii ihan pikaseen hengaa apinoiden kans. Sit ku apinoiden kans oli otettu mieheen vei Gede, meiän opas meiät ihan törkeen siistille vesiputoukselle jolla oli korkeutta varmaan joku about 40-50 metrii.

Ehkä ghetoin mut siistein vessa ikänä!Matkan varrella oli todella paljon riisiviljelmiä ylläri ylläri.

Iltapäiväl päästii perille Lovinaa joka on delfiineistä kuuluisa kylä. Meiän opas vei meiät syömään yhteen hyvään mestaan heti ekaks. Koko tää muutaman päivän reissu oli jotenki niin vaivaton ku ei tarvinu ettiä mitää mestoi vaan ku paikallinen vei paikasta toiseen oli noi muutama päivä todella huolettomia.

Yks mist Lovina on tunnettu delffiinien lisäks on sen rantojen lähes musta hiekka joka juontaa juurensa alueen vulkaaniseen perustaan.

Oppaamme tiesi viedä meiät hyvää hotlaan joka oli vielä halvempi ku Kutalla ja makso about 14€ yö. Meiän opas jäi kans samaan hotelliin yöks, ja jos oikein ymmärsin niin heillä on diilejä kaikille nähtävyyksille, safka paikkoihin, hotelleihin, et jos ne tuo niiden maksavat asiakkaat sinne, saa ne käyttää palveluita ilmaseks. Lovina tosiaan ihan pieni kylä verrattuna johonki esim Kutaan eikä siel edes ollu paljoo turistei missää..

Sit ku oltiin asetuttu taloks ja löhötty jonki aikaa hotellin altaalla vei meiän opas meiät kylpemään kuumaan lähteseen. Päivä sattu olemaan sunnuntai joka tarkotti sitä et siel oli tosi paljon paikallisia, ja meiän lisäks siel tais olla 1-2 länkkäriä meiän lisäks...Mesta oli ihan törkeen siisti, vesi virtasi suoraan vuoren rinteen lähteistä ja se oli tosi kuumaa, mikä teki siitä virkistävää siinä +30 asteen helteessä koska sen jälkeen ilma ei enää tuntunu niin kuumalle.

Paikalliset uskoo kans et kyseisellä vedellä on myös uskonnollisesti pudistava vaikutus kaikkien suolojen ja mineraalien lisäks.

Seuraavana aamuna meiän kello soi 05.00 koska oli aika lähtee tekee sitä minkä takia Lovinaa alun perin lähettiinki, nimittäin kattoo delffiinejä! Ennen ku aurinko oli edes noussu kunnol oltiin jo veneissä, koska jos haluu nähä vilauksenkaan niistä pitää olla kukonlaulun aikaa jo niiden mestoilla.Oli todella nättiä olla veneellä jo ennen ku oltiin nähty yhtäkää delffiinii pelkn auringonnousun ansiosta..

Sit ku oltiin melkee muutama tunti pyöritty siel ja etitty niitä meil kävi ihan törkee tuuri, ja iso lauma delffiinejä alko hyppii ihan meiän veneen vieres ja meiän onneks suuntaki oli sama ku meiän veneellä.

Se oli oikeesti tosi maagista ku niit alko loikkimaan siinä ihan vieres, olin ihan monttu auki ja räpsin vaa kuvii.

Ihan fiiliksissä.

Tän delffiini retken vetäjä oli kans meiän oppaan joku frendi ja se hoiti meille hyvän hinnan eikä tarvinnu alkaa tinkii tai mitään, me mentii viel delffiini settien jälkee snorklaa muutamaks tunniks samal veneel ja koko setin hinnaks delffiini ajelulle ja snorklaukselle tuli noin 7€ per naama mulle ja Saralle.

Näin jälkeen päin ku käytiin kuitenki snorklailee siel aika paljon eri mestoissa ni oli mun mielestä kyl Lovinassa parhaat snorklailumestat kanssa.

Siel oli ihan törkeen paljon niin outoja kaloja et siel sai muutamaan kertaan kyl ihmetellä päänsä puhki et mikähän toiki oikee on. Tuntu välil et ois uinu jossai tyylii akvaariossa ku niit kaloi vaa oli joka nurkassa. Tää lehtikala oli yks mun lemppareista.

Oli vähän värikkäämpää kaveria ku meiän mökillä Lahdessa.

Syötettiin kans näit kavereista leivällä ja tais maistuu.

Ennen ku lähettiin ajaa takas päin tehtii stoppi yhes ihan luxushotelissa, jossa oli oma mini eläintarha ja mini delffinaario. Syy miks mentii sinne oli se et me oltii aamusesta delffiini kokemuksista edelleen ihan fileis ja delffiini päissään ja siel oli mahollisuus päästä ihan uimaan niiden kans.

Meil kävi ihan törkee tuuri nimittäin meil oli molemmilla akut loppu digikameroista ja oishan se nyt ollu ihan kiva ikuistaa tollane kokemus, ja sit ainoot 4 henkilöö jotka oli meiän kans samas ryhmäs tuol, sattu yhel olee samanlainen kamera ku Saral ja saatii lainaa niiden akkua! Mikä tuuri!

Delffiinien kanssa uimisesta mulla oli ihan erilainen kuva ku mitä se sit oli oikeesti. Oon visanderii kattonu liikaa Flipperii telkkarista. Mä olin jo unohtanu ihan kokonaan et ne oikeesti on villejä eläimiä. Se oli samalla ihan sika makeeta, mut kans kuumottavaa, varsinki siinä vaiheessa ku se alko "leikkimään" ja puskemaan mua mahaan ihan täysii keskellä allasta, tai sillon ku se alko näykkimään Saraa jalasta.. kuumottavaa. Sit ku oltii uiskenneltu Jack nimisen delffiinin kans, lähettiin ajamaan takas Kutalle. Paluu matkalla tehtii vaa yks stoppi ku käytii purasemas paikallisessa buffetissa. Mä oon aina tykänny Aasialaisesta safkasta (Terkut Ideaparkin Thai Buffettiin) mut tuol jotenki se oli viel parempaa se ruoka, olin niiiiin fiiliksissä. Söin muutenki ihan outoja juttuja siel ja se oli musta mukavaa vaihtelua, Suomessa en taida ikinä valinnu tofua lihan sijaa. Tuol ihan eri meininki ja hyvä niin.

Ravintolan terassilta oli aika messevät näköalat Balin suurimmalle ja aktiivisimmalle tulivuorelle, oli hieno tapa lopettaa reissu hyvään safkaan ja hienoihin maisemiin.

Seuraavassa episodissa me viimein löydetään se paratiisi jota Balille lähettiinki metsästämään!8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En oo ikin oikee hiffannu et miks kukaan haluu lähtee jonneki thaimaan nurkille, balille tai indonesiaan ylipäätään mut kieltämättä nyt ku näit sun postauksia on lukenut iskee pientä matkakuumetta. Ehkä vaikuttaa seki et ulkona on tullut taas koko vuoden edestä vettä, että terveisiä kotisuomesta, täällä on kaikki ihan samanlaista kun ennenki...

Bella kirjoitti...

Ja meille kerrottiin, että paikalliset uskoo noiden kuumien lähteiden nuorentavan :) -milla

lille kirjoitti...

Ei vitsi niiiiiiin ihana reissu teillä on ollu<3 "delffiinipäissään" haha :D

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Anonyymi:
Mul on kans tuttuja jotka on hurahtanu Aasiaan, sillee et ne ei enää matkusta muualle, mä en hiffaa aina niitä.
Mut pitää kyl sanoo et Balilta löyty kaikkee sitä mitä etsin joten se oli mulle hyvä kohde.
Pitää vaa tietää mitä haluaa ja sit metskaa ittellee oikee kohde.
Joo, itseasiassa mä oon kans takasin suomessa ja hitto et tulee vodaa!!
ps. kurkkuki on kipee.

Milla:
Joo, totta puhut! Niin meillekkin kerrottiin! Paikalliset oli siel aika uskovaisia, ne tosiaan usko uudelleen syntymiseen ja myös siihen et noi lähteet nuorentaa.

Lille:
Thanks!
Oli kyl mahtava reissu, mut mun lempi episodi on kyl seuraava, kannattaa pysyy kanavalla!

lille kirjoitti...

Sitä mä just täällä odottelenkin ;D

Anonyymi kirjoitti...

Ei makee toilet, ei :D Mitäköhän äiti miettis, jos mä rakentaisin tollaisen samanlaisen meidän pihalle.

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Lille:
Tänäää tulee!

Anonyymi:
Veikkaan et sun Äiti ainaki tykkäis noista kivistä sinne ja vedestä, mut siihen se saattas jäädä :)

tanja kirjoitti...

Voi luoja. Oon kyllä niin kateellinen kaikesta tosta mitä ootte päässy tuolla näkemään ja kokemaan! Hyvä ettei itku päässy ku kattelin noita delfiinikuvia.. :D Voisin kuolla mun matkakuumeeseen tällä hetkel, mut ei auta muu ku säästää ja säästää et pääsis ite joskus tekee jotai vastaavaa, vautsi!

Ja KIIITOS mahtavista postauksista, näit on tosi ilo lukea!!