Bali : Uluwatu

Gililtä oli palattu ja viel oli muutama päivä aikaa hengaa Balilla ennen ku oli taas aika hyppää putkeen takasin kohti Hong Kongia.
Meiän ystäväpariskunta oli viime keväänä käyny Balilla ja he suosittelin muutamaa spottia ja koska Kuta oli aika nähty lähettii uudelle ristiretkelle.
Nää spotit oli vajaan tunnin päässä Kutasta, mut sen sijaan et oltas tokavikana päivänä lähetty mopoilla eksymään näitä rantoja ja mestoi, me palkattiin sama tuttu opas viemään meitä paikasta toiseen.
Ekana pysähdyttiin Dream Land nimiselle rannalle jossa oli aivan hemmetin isoja aaltoja.

Biitsi oli aika kapee ja se oli jonku ihan himmeen resortin kohdalla joka tarkotti sitä et rannal löyty kaiken maailman kaupustelijoita, hierojia ja et tuoleist sun muista joutu maksaa.. Eli ihan eri meno ku Gileillä. Just tätä me oltii lähetty sinne karkuun.
Mut todellaki näkemisen arvonen mesta!
Seuraava ranta johon siirryttiin oli mun lemppari kyl Kutan lähialueilla, pelkästää sen nimi, Padang Padang on ihan kurko. The name so nice, you gotta say it twice!
Sinne piti mennä ihan ihme portaita pitkin jotka oli nii kapeen vinon kallion vieres et siin ei mahtunu ees kävelee suorassa.
Tää biitsi oli sit taas meinigiltään ihan taas eri, siel oli paljon nuoria ja enimmäkseen surffareita, mut aallot oli kaukana rannasta mikä oli kiva sillee et lähel rantaa pysty snorklaa ja oli ihan tyyntä, mut sit pidemmäl pystyy ottaa aaltoo ihan täydellisesti.
Tää oli yks ihan mun lempi spoteista.
Vähän tallustelin rantaa eteenpäin ja siel oli aika makeita bungaloi ihan rannan tuntumassa. Nousuveden aikaan sielt menee portaat suoraa veteen. Padang Padang on kans kuuluisa agressiivisista apinoistaan, ja oli hauska ku kävelin noiden talojen ohi kuulu sieltä kovaa huutoa kanadaks "- Oh no the monkeys are here!!!". "- Nooo don´t take it, give it back!!!"
ja mul oli hauskaa.
Heti sen hauska jälkeen törmäsin johonki draq queeniin joka yritti saada jotain eläintä jostain kolosta pois hakkaamalla puukeppiä sen kolon suuhun. Hetken ku olin ihmetelly mitä siel oikee tapahtuu alko se kutsumaan mua sen illan keikalle ja esittelemään sen pyydystämää mustekalaa. Erittäin outoa.
Seuraava spotti oli nimeltään Blue Point ja se oli ihan jonku 10min ajomatkan päässä edellisestä kohteesta. Siel oli aika sama meno, jyrkkiä portaita jokun kilometrin jälkee päädyttiin ihan himmeen kokoseen luolaan joka johti riutalle.
Blue Point on ennemminki tunnettu Uluwatun parhaimpana surffispottina, mut laskuveden aikaa sinne luolaan, ja riutalle jää sellasia isoja altaita vettä mis voi ihan hyvin uida ja lilluu.
Blue Pointista me siirryttiin Uluwatun kuuluisalle temppelille jossa niitä apinoita oli kans ihan hemmetisti. Kaikki aurinkolasit, kamerat, ja muut arvotavarat piti laittaa piiloon koska ne tosiaan tarttuu kiinni kaikkee mikä vaa irtoo.
Syötettiin niille vähä ananasta.

Temppelillä on joka ilta auringonlaskun aikaan tanssiesitys joka on vähän niinku paikalliseen Kalevalaan perustuva. Alku oli ihan hauska, mutta loppua kohden se meni ihan turistien viihdyttämiseks jollon tuli aika ryöstetty olo.
En suosittelis tota showta kellekkään, apinoita on ihan kiva käydä syöttää samal ku fiilistelee temppeliä mut that´s about it.
Illan tullen palattiin takas Kutalle ja törmättiin ehkä friikeimpään hoito menetelmään ikinä. Sun piti mennä istumaan jalat sellasee akvaarioon joka oli ihan täynnä kaloja, jonka jälkee nää fisut alko näykkii sua, joka käytännössä kuorii sulta kuollutta ihoa pois. Ite en jaksanu alkaa testaa kättä enempää, mut aika himmee setti.
Seuraavan ja vikan päivän aamuna kävin ottaa haltuun vikat aamusurffit, mut ennen sitä otin Rollesta mallia miten se homma hoidetaa.
Ihme kyl vikana päivänä ei sitä aaltoa ollu sitte oikee ollenkaa mut, sentää jotain pientä et pääs hyvin mielin hyppäämään koneeseen kohti Hong Kongia.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Ei jestas, miten siistejä paikkoja!
Ei varmaan ihan sitä perusBalia.