HELP!

Niinkuin aikaisemmin mainitsinkin, mun rakkaampaakin rakkaampi vedenkestävä Olympus pöllittiin mun nenän edestä Vegasissa, ja oon nyt kameraton. Aseeton bloggaaja joten tarvin uuden kameran pian.

Mun lukijoiden seassa on varmasti muita bloggaajia ja kommenteista voisi päätellä jokunen kuvaukseen enemmänkin aikaa käyttävä henkilö löytyy. Tässä vaiheessa käännynkin teidän puoleen ja toivoisin teiltä vinkkejä, suosituksia, huomioita mahdollisista kameroista jotka on tällä hetkellä markkinoilla.

Mä toivoisin kameralta mahdollisesti vesitiiviyttä, hyvää kuvanlaatua, helppokäyttöisyyttä ja mitä mobiilimpi sitä parempi.

Mun aikasempi kamera tosiaan oli vesitiivis Olympus Tough sarjan kamera ja mä rakastin sitä koska sitä vaan ei voi saada rikki, ja se nyt onkin mun listan kärjessä. Huomasin et Sonylta saa kans jotain vähän vastaavaa, kellään kokemuksia?
Pikkusen mun tekis mieli hommaa kans joku kamera joka ei ole järkkäri mut jolla kuitenki sais melkeen sen tasosia kuvia, mutta näistä mulla ei rehellisesti sanottuna ole kokemusta, eikä tarkempaa tietämystä vaikka mielenkiintoa riittääkin.


Please, jakakaa arvokkaaksi kokemanne kokemuksenne ja tietämyksenne kanssani.
Arvostan sitä suuresti.

Kiitos jo etukäteen.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos et täysjärkkäriä halua, suosittelen lämpimästi tuota Canonin G11. 6 vuotta kulkenu järkkärin kanssa matkassa tuommone, ei mitään pahaa sanottavaa. Erinoimaine pokkari!

J

Anonyymi kirjoitti...

Mun frendi osti just ton valkosen Olympuksen ja monen kameran kokeneena toi vaikuttaa kyl iha parhaalta mitä oon testannu, sellasee arkikäyttöö. Uskomaton ääni ku nappaa kuvan ja siistei efektei.. Meikä menee kans asappina hakee ens palkasta!

T: Åbo

Belle kirjoitti...

Canonin G-sarja on ihan ykkönen. Itelläni ollut sarjan 8 ja 9 malli. Paljon toimintoja, muttei mee kuitenkaan liian hifistelyks: pienellä opiskelulla saa ihan sikahienoja kuvia. Muotoilu on muutenkin ihanan retro, hiton tyylikäs.

Anonyymi kirjoitti...

mä taas suosittelen panasonicin lumix LX3! laajakulma, manuaalivaloitus- ja aukko, huippuhyvä valovoima. ihan automaattiasetuksellakin saa "helposti hyviä kuvia" ja tosta laajakulmasta en enää luovu :) eniten pokkareissa inhoan sitä kun illalla on pakko käyttää salamaa ja monen kuvan tunnelma menee sitä kautta pilalle, tässä kuitenkin valovoima riittää tosi pitkälle ja salamaa tarvii tosi harvoin :)

nisna kirjoitti...

Mulla on aika samantapanen puolijärkkäri ku toi alin (hieman isompi) ja kyllä hyviä kuvia on tullu. vettä ei kestä ollenkaan (itselläni meni heti rikki kun vettä vähän kaatui päälle). en kyllä osaa muuta neuvoa :D

Sticky Fingers! kirjoitti...

mä käytän yleensä nikonin järkkäriä kuvaushommiin, tietenkin parempia kuin digikamerat, ja objektiivit yms yms....MUTTA

...Omistan myös Lumixin taskukameran, josta on tullut myös Tough- versio. Lumix on mun mielestä ehdottomasti noista Compacteista paras laadultaan ja mahdollisuuksiltaan!

inka kirjoitti...

mun kokemukset ainakin olympuksen pokkareista on, et ne on ihan törkeen hitaita verrattuna vaikka canonin pokkareihin. mut mä en kyl sit taas tiedä tosta sonysta just yhtään, et millanen kameramerkki se muutenkaan on. :)

tanja kirjoitti...

Itselläni on Canonin Powershot sx120 IS ja mii laiks! Tosi iisi käyttää ja paljon on jo valmiita asetuksia, hyvin huomioon otettuna erilaiset olosuhteet. Myös zoomi on mun mielestä tollaseen erinomainen ( 10x15). Myös halpa digijärkkäri kun aika monesta paikasta sen saa 200€, ehkä halvemmallakin jostain.

tanja kirjoitti...

PS. Voit kurkata mun blogista kuvien laatua ;)

http://tana-tanja.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Sinun ei kannata hommata järkkäriä. Osta mielummin pokkari/bridge. Canonin g-sarja on oikein toimiva, mahdollisuus manuaalisäätöön ja raw-kuviin. (G9/G10 suosittelen!)

Tärkeää on, että käyt kameraliikkeessä räpläilemässä erilaisia kameroita, kokeilet mikä tuntuu hyvältä käteen. (Usein myyjien asiantuntemus on pyöreät nolla, joten tiedustelu kannattaa hoitaa mielummin alan kameraliikkeessä/netissä.)

Anonyymi kirjoitti...

Meitsin mama on ottanut kuvia ihan työkseen ja sillä kulkee joka paikkaan tollanen Sonyn Cyber-shot. Ite oon sitä kans välil lainaillu sitä sen tajuttoman hyvän kuvan laadun takia. Kyllä sen touch screenillaki on saanu ihan ihailevia katseita puoleensa.. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Dude noi lx3 ja g11 ei mahdu taskuun nii näppärästi ja se tarkoittaa sitä, ettei ne oo käsillä sillon kun akuutisti tarvii. Sit ne on kummatkin yli vuoden vanhoi malleja, eli alkaa olla hilusti vanhentuneita. Pen on noista kevyeen paras, mutta viel isompi ja ilman salamaa.
Kannattaa ehkä tähän hätään ostaa just snadisti edullisempi, vaikka toi olympus jos oot tottunu niitä käyttää. Ens vuoden puolella tulee jo pokkarin kokoisia järkkäreitä, niin sit vaik sijoittaa kerralla siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Moi, kandee noit Canonin Power Shottei kattoo jos haluut hyvän digikompaktisen kameran. On ne vähintään 10 mpx:isiä nykyään ja ei niin kalliitakaan. http://www.gigantti.fi/product/kamerat/digikamerat/POWERSSX20IS/canon-powershot-sx20-is-digikamera ton tapasii, tosi kivoja ja helppokäyttösii jos Canon on jotenkin tuttu. Vesitiivistä hyvää kameraa en tiedä oon kyllä itsekkin katsellut niitä ja luulen ostavani flip kameran joka o hurjan edullinen ja siihen ostan kotelon.

Maria kirjoitti...

canon g11 <3 parasta. isohko mutta kaikki sävyt ja valotukset ja kaikki toimii hyvin! laajennettavissa myös mutta on matkakokoinen
.

Kurkkaa myös samsung ex1 erittäin valovoimainen ja slimmimpi kun g11, siin on omat huonot puolensakkin mutta huomattavasti halvempi!