Road Trip

Kulunut viikko onki menny aika pitkälle tien päällä, jonka takia ei tekstejäkään ole pamahtanut ilmoille. Säitä on kuitenkin pidellyt, jopa "Ari" (näin kavereiden kesken) on pääsy näyttäytymään moneen otteeseen, vaikka on ollu pirun kylmä piristää se silti. Tää on vissiin se valo siel tunnelin päässä. Maanantaina syöksyin ekana Lahteen.
Kävin moikkaamassa Iso-Äitiäni meiän möksällä, niinku jotku TwitPicin kautta huomaskin jo. Oli nättii hengattii vaa ja juteltiin takkatulen lämmössä kunnes mun piti lähtee taas ajamaan..
Matkalla näin sellasen bannerin ST1 pihassa joka sai mun auton nokan kääntymään 180 astetta, siinä luki "MEGADOG 1,90€". Ei siin muuten mitään, mut Megadogei ei vaan saa oikee enää mistään (ainakaan mun nurkilta) nyt ku kaikki ESSOt on muutunu ABCeiks. Oli ihan sika nostalginen fiilis, ja hyvä hodari!!!  

Seuraavana aamuna saimme taas nauttia auringosta joka nous usvasien peltojen takaa kun nostin aikaseen taas kytkintä.

Ekana kävin pyörähtämässä Seinäjoella, joka oli aika pika visiitti.

Illaks suuntasin Vaasaan, jossa sattumoisin oli muutama kaveri kans kyläilemässä Helsingistä.

Oli väkevä tiistai ilta ja huomas kyl et opiskelijakaupungissa ihan sama mikä päivä on, jossain on bileet. Ollies Inis puhuttiin pelkkää Tukholmaa, ja tanssittiin letkajenkkaa jo ennen puoltayötä. Rankkaa varmaan se opiskelu jos joutuu keskel viikkoaki ryyppää.
Seuraavana aamuna jälleen kukonlaulun aikaan auton nenä otti uuden päämäärän suuntana Manse.

Jos Seinäjoki oli pikavisiitti ni TRE oli kyl vielä säväkämpi sivallus kaupungin läpi, enkä ehtiny edes tavata ystäviä tai vetää edes Megakoiraa.

Illaks ajoin Tampereelta Turkuun, jossa sit yövyin.Yleensä kysyn aina kulmahuonetta tai jotain muita erikoisuuksia koska yleensä joka hotellista löytyy se joku yks huone jos sattuu olemaan joku kattoterde tai jacuzzi, sauna tms... Kulmahuoneet on kans hyvii, ja täl kertaa päädyin sellaseen ihan pyytämättä. Oli nätti holvi sisäänkäynti huoneeseen.

Kulmahuoneet on siitä vahvoja et niis on yleensä ihan erilailla tilaa ku normihuoneissa, kuten tälläkin kertaa Turun Hamburger Börssissä sai leveillä oikee olan takaa, ahdasta ei ollu.
Näköalaki oli ihan kiva. Oon tuttunu liikenteen meluun Helsingissä joten Torin hälinä ei meikäläistä paljon haittannu.
Kävin myös syömässä erään paikallisen kaverin suosituksesta "Red Hot Chilis" nimisessä mestassa Hansassa..
Viime viikonloppuna ku kävin vetää sen makoisan pippuripihvin Santa Fe´ssä, mun äiti veti vuohenjuusto kanaa, jota sain maistaa ja se oli ihan sika hyvää, ehkä jopa täydellistä. Hoksasin saman safkan tän mestan listalla ja tilasin sen ihan haltioissani. Harmikseni jo paskan palvelun lisäks oli safkaki aika köyhä, annos näyttää ihan hyvältä mut sit taas, mä en ole mikään iso mies, enkä isoruokanen, ja mulle jäi nälkä tästä noin 15€ ateriasta. Eikä se kyl mitään mun makunystyröitäkään pahemmin stimuloinu. Tuntuu et tosi monet S-Ryhmän raflat vaan on huonoja kopioita toisistaan, erilaisille yritysilmeillä ja pienillä menun muokkauksilla saa aina yhtä huonoa ruokaa verrattuna hintaan, ja hyvä palvelu on usein poikkeus...

Ja sitten...pieni koukku Raision kautta ja vihdoin pirssi kohti kotia.

Tajusin illalla et sillon oli vika päivä ku Pablo Picasson näyttely oli enää esillä Ateneumissa, äkkii kamat niskaan ja keskustaan. Onneks se oli auki aina klo 24 asti.. Siel oli ihan törkee jono!!!

Onneks joku oli osannu ajatella vieraita ja tää on just sellasta hyvää palvelua josta mä tykkään. Jonoon jaettiin vilttejä lämmikkeeks.

Sit meit oliki siin iso jono hattivattei kolme vierekkäin ja monta peräkkäin.
Normaalista poiketen mä kunnioitin kuvauskieltoa joka Ateneumissa oli, vaikka kiusaus oli kova. Mä pidin näyttelystä tosi paljon, etenkin kaikista sen surrealismin aikakauden teoksista, niitä jaksaa ihmetellä pitkään.
Tietääkö muuten joku miksi taidetta ei voi katso pää suorassa vaan et kaikki kallistaa aina ku ne pääsee siihen "artsy fartsy modeen"????

Mä olisin halunnu postaa tän biisin jo aikaa sitten mutku siihen ei ollu videota, MUTTA, NYT ON!!!
And it´s Bangin!!!
Biisi on hyvä eikä nyt silmiinkään satu ku tota videoo kattoo, heh...


Mä ku jonki verran kiertelen ympäri Suomee, ni laittakaa kommenttina boksiin jotain paikallisia mestoja teidän omilta kotikonnuilta jotka ulkopaikkakuntalaisen kannatas nähdä/ kokea mikäli sinne sattuu. Ihan kaikki käy!! Etenki kaikki spesiaali safka hommat on aina hyviä, mut tosiaan se voi olla iiiiihan mitä vaan!!!

Nyt edustaakaa omaanne!

Kiitos!!

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Manses on iha keskustas sellanen "pieni vohvelikahvila"..se on niin ihana paikka,semmonen oikee vanhan aikanen ja ne vohvelit on straight from heaven! omistaja on loistava ja todella ihmisystävällinen

Anonyymi kirjoitti...

jos saat paljon näit vinkkei nii kokoo näist oma postaus

danialves kirjoitti...

kesäaikaan suosittelen naantalin vanhankaupungin rantaa:) talvella tä on tosin aika kuollu mesta:D

ps. mikä sun auto on?:DD

Anonyymi kirjoitti...

PAPPA PIZZA viherlaaksossa haha.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Treellä kannattaa käydä ehdottomasti kokeilemassa meksikolaiset safkat Panco Villassa (useita mm. Hämeenkadulla), jos ruokapaikoista puhutaan :)

Hanna kirjoitti...

Ouluun on avattu suomen ensimmäinen oikea pannukakkuravintola :)

Anonyymi kirjoitti...

joo toi red hot chilis on kallis ja paska. amarillo on paree :)
turussa kannattaa ehottomasti poiketa kertun burgeribuffaan! :) n.11e ja saa syödä niin monta ite kyhättyy burgerii ku haluun. tää sijaitsee läntisellä pitkäkadulla.

Anonyymi kirjoitti...

voisin tappaa mega-dogista!

Lammi kirjoitti...

red hot chili on totta tosiaan ihan yhtä kökkö kun lähes kaikki muutkin s-ryhmän ravintolat. jos seuraavalla turku-visiitillä on aikaa tutustua yöelämään, niin dynamo-niminen klubi on must see! siellä jos missä on ihan kreisi meininki! :)

Anonyymi kirjoitti...

ehkä huvittavin kokemani "yökerho" lomamatkalla on sotkamon varmaankin ainoa -kantabaari- .. sinne kun menee, ei enää tiedä onko paikka huono vitsi (+itkeäkö vai nauraa) vai onko kaikki tosiaa nii sekasi siellä sotkamossa. musavalikoima on lady gagasta choraleen ja petri nygårdiin. ikähaitari on siinä 18-70 välillä (johtuu varmaan et ainoa baari niillä huudeilla), nuorempi väki on aika tyylikästäkin, muttei oikein sovi niihin ympyröihin. erinäisiä kyläkähinöitä saatiin siinä todistaa, et oli kyllä mansen flikan ihmeissää :)

Maria kirjoitti...

Tampereella jo yllämainittu vohvelikahvila ja sitten legendaarinen pyynikinnäkötornin munkki ja sitruuna limppari! Mustamakkara tietenkin jossei ole jo tuttua, laukontorilta puolukkahillon kanssa. Todella herkullista :3

Kebabbijooseppi kirjoitti...

Abu fuad Tampereella koskaris. Paras kebu

Anonyymi kirjoitti...

jos et oo vielä kokeillut japanilaista safkaa niin tampereen maruseki on ehdottomasti käymisen arvonen paikka! palvelu äänestetty monta monituista kertaa tampereen parhaaks, eikä syyttä. ruoassakaan ei valittamista, söisin siellä joka päivä jos rahaa olis.

vohvelikahvila ja pyynikin näkötornikin jees!

Anonyymi kirjoitti...

mitä sä Seinäjoella teit? :DD

Anonyymi kirjoitti...

Turussa ehdottamasti kortteliravintola Kertun hampurilaisbuffet lauantaisin! Hyvää thairtuokaa löytyy Ban Thai-raflasta kauppiaskadulla.

Anonyymi kirjoitti...

Mäki heitän lusikan soppaan ja suosittelen kauppiaskadulta löytyvää pientä brasialaista kaunista ravintolaa, nimeltään Bossa! Paras, ehkä kaikkist paras!

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt mitenkään tärkee kommentti, mutta vaasalaisena täytyy kertoa sisäpiiritietoja. Kun suomenkielisillä on pikku-lauantai keskiviikkoisin, on se ruotsinkielisilllä tiistaina. Ja silloin juhlitaan Olliksessa. Aina!

Anonyymi kirjoitti...

Amarillo ja red hot chilis, siis ne jotka sijaitsevat täällä meillä Turussa, ei kannata ikinä mennä! Jos vielä eksyt tänne päin kannattaa käydä cantina astecassa syömässä. Parhaimmat ruuat ikinä ja siitä sitten kerros ylöspäin papuun kuuntelemaan kitaran soittoa ja nauttimaan mansikkamargaritoista. Löytyy Wiklundia vastapäätä.

Anonyymi kirjoitti...

itärajalla jos pyörit, niin lappeenrannan satama ja linnoitus on kesällä ihan must! satamastahan saa kaikkea atomeista jäätelöön. linnotukselta löytyy myös kahvila majurska, joka on aika hauska, vanhahtava paikka, missä on kiva tunnelma :)

-jennie

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Kiitos kaikille vinkeistä!

Mukana on ollu muutama sellanen jota varmasti joutuu mennä kokeilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki heittää tänne jotain etelässä sijaitsevii paikkoja, joten käväseppä joskus mutka pohjosessa ja tuossa ruotsin rajalla, torniossa! Torniosta on helppo kävästä mutka Ruotsissa ja siellä on jotain kivoja grillipaikkoja josta saa kunnon mättöö! Siitä vois käydä myös rovaniemellä ja muualla =DD Talvella täällä pohjosessa on kyllä supakylmä!=))

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Mä oon tehny ton joskus puoltoista vuotta sitten!!!
Kävin Ruotsin puolella just jossain sellase semi snägäri drive-inis Ikean holleilla.
Ja jatkoin siit Rolloon ja Leville asti!
Sillon oli onneks huhtikuu ni ei ollu liian galsa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ehkä ihan sinun tyyliä, mutta Joensuun Taitokortteli ja sitten tämä http://www.valkoinentila.fi/