München

Toissa viikko meni siis Saksassa Münchenissä. Mä kaivoin yhen neitsyt Diamondin paidan joka mul oli jääny kaappiin viime Losin matkalta ennen reissua ja vein sen lahjaks mun Britti kollegalle joka kans tykkää brändistä, eikä sitä edes Enkuista oikee tahdo löytyä.. Se oli iki kiitollinen, ihan fileis.

Ku laskeuduttiin Müncheniin me ei päästy edes lentokentältä pois ku päästiin nauttimaan paikallisesta kulttuurin annista. Heidit veti tanssi shown heti matkalaukkujen noudon jälkeen. Kiitos Heidit!

Sit hypättiinki metroon, mä diggasin ku siel oli jokainen metris ihan erilainen, ne tunnisti aina ja ne oli melkee ku taideteoksia.

Metrokarttaki oli vähä enemmän solmussa ku tääl meil Suomessa...

Muutaman kerran sai ihmetellä et mis sitä mennää mut ne oppi nopee, ja se toimi ihan samalla tavalla ku Pariisissa ja Lissabonissa mm..
Ja mikä parasta jokaisel metriksel oli sellasia nättei leipomoita josta sai sika hyvii kaikki herkkui nami nami, ei pystyny ikin olla ohittamatta.

Jälleen lukijan vinkistä ekoja mestoja mihin syöksyin oli Fünf Höfe ostari joka oli aika tosi makee mesta. Todella hienoja kauppoja ja liiketiloja.

Löysinki sielt sellasen siistin sisustusliikkeen josta ois tehny mieli ostaa ihan kaikkee mut koska mul oli vaan pieni matkalaukku mukana ....
Ainoo mitä ostin on nää kaks poltettavaa, sulavaa viidakon kunigasta.
Täl kertaa ei ollu niin nätti hotelli ku viimeks Frankfurtis kuukaus sit mut oli Holiday Inis kuitenki nätti pooli jossa tuli jonki verran pulikoitua.
Saksalaiset on kovin avoimia alastomuuden kanssa, muun muassa täälläkin oli yhteiset suihkutilat miehille ja naisille ja olin kyllä aika ymmällään ku ekana vastaan kävelee alaston pariskunta (itselläni sortsit jalassa) eikä kumpikaan ole moksiskaan vaan tervehtii vaa et moro ja menee saunaan... Suomessa, Ranskassa ja Jenkeis on vähä eri meno. Jenkeis on isot kyltit ettei saunaan saa mennä alasti.

Tuntuu et jokaisessa Saksalaisessa kaupungissa on keskustan pää metriksellä iso tori ja kirkko jonka ympärille kaupunki rakentuu. München ei todellakaa poikkeus.

Vanhankaupunki oli yks ihan mun lemppari alueita.

Käytiin yks ilta Hard Rock Cafessa syömässä ja oikeesti, ihan ok safkaa mut ne oikeesti MYY sitä safkaa siel. Esimerkiks jälkkäreistä tuotiin mallikappaleet näytille, ja eihän siinä voi enää kieltäytyä. Mut ei kyl kadutakkaan, hitto oli hyvää!!!! Caramel Chocolate Cheesecake... BOOOM.. nami nami nami!!!!!
Hard Rockkia vastapäätä on jopa turisti kartoissa nähtävyydeks merkattu Hofbräuhaus joka on ihan legendaarinen bisse mesta, siel vedetää litran myslejä niinku huomista ei olis.
Siel on hieno katto.

Muutama vuos sitte ku olin ekan kerran mynkkenissä, tästä Jormasista muodosto meiän suomalaisten jäbien kohtauspaikka koska se on ihan ytimessä (ja sil on mahtava nimi).

Ja sielt saa litran bisse tölkkejä ja helvetin isoi hodareita.
Ja Jack n ginger tölkkei. Ei enempää eikä vähempää ku: "A perfect mix of whiskey and ginger".

Mä oon siel ihan fileis ku baareista saa Red Bullia, koska diggaan Red Bull Vodkasta, Suomessa kaikki raflat on täyn Batteryä joka ei vedä vertoja Härälle. 
Yks ilta käytiin mun ulkomaalaisten kollegoiden kanssa safkaamassa vähän fancymmin shmänsimmin...

Koska menut oli vain saksaks ja tulkki oli aika kahvilla yritin valkata jonku mahdollisimman turvallisen kuulosen vaihtiksen ja voila! Sehän on pihvi!!! Hyvin osu kohdalleen!

Yritin myös parhaani mukaan levittää Jekkupommin ilosanomaa.
Ehkä kingein makuelämys löyty keskustasta jostain ihan rändöm kojusta jossa oli suklaalla kuorrutetuja juttuja, tyyliin mansikoita, omenoita, ja myös näitä banaaneja johon lankesin kello 10 aamulla ennen ku olin ehtiny syömää yhtää mitää muuta... Ei ehkä paras aamis mut hiton hyvää!!!
mmmmmm........

Yks mikä on lautailijoiden keskuudessa ihan yks Münchenin parhaista nähtävyyksistä on joki surffi jossa virtaa vesi ihan 365 päivää vuodessa ja se muodostaa nätin aallon jota pystyy surffaa ympärivuoden. Se on aika himmee. Ois nättii jos johonki vaik Tampereelle sais duunattua vastaavan...


Siel oli kans aika paljon bileitä messujen takia.. Joka ilta oli jotain niiden kaikkien osastobileiden jatkoks, ja parhaat näistä oli kyl nää SkullCandyn ja DCn collabo bileet sellasessa aika hienossa vanhassa rakennuksessa vähän keskustasta syrjempään.

Siel bileissä esiinty DJ Switch joka on joku 3 maailmanmestari scrätsäyksessä, ja joku sen kaveri joka oli aika vakuuttava beatboksaaja. Mun oma ilta meni ohi ku en muistanu juoda tai oikeestaa tehä mitää muutakaan ku vaa nojailin ja ihmettelin poikien toimintaa. Ja tässä taidon näyte:
Yks mun reissun kohokohdista oli kanssa ku löysin sellasen kivan kahvilan josta sai Creppejä, ja jotai 25 eri hedelmä/ vitamiini puristesekotusta. Mä rakastuin Pariisissa vuos sitten näihin lettuihin joiden sisään laitetaan vaikka mitä, löytyy joko suolasta tai makeeta, jokaiselle jotakin ja mun tietääkseni näitä ei oikee saa mistää paitsi Kauppatorilta kesäsin... Niiiiiin hyväää...
Kananmuna, juusto, kana creppi ja mansikka, banaani, ananas pirtelö. Toimii.
Nyt palataankin hetkeksi arkeen. Lentoliput seuraavalle reissulle on jo takataskussa ja pian mä paljastan mihin oon matkalla. Nyt päästään taas ison lätäkön yli.
Mut aika siihen matkaan asti ei tule olemaan helppoa nimittäin huomisesta eteenpäin aion laittaa itseni tiukille. Siitä myös pian lisää.

Lateeerrrr

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

dääämn että tykkään jätkän tyylistä kirjottaa yms! sun blogillas on rento asenne, sempä takia tää on aina pakko lukea!

Oon kuiteski lueskellu vasta muutaman kuukauden ajan, eikä oo selvinny, et mitä painat duunikses? Reissaatkin noin paljon.. not bad!

Anonyymi kirjoitti...

yhdyn edellisee anonyymii! ui mitä herkkui näyttää hyvält:)

iines kirjoitti...

aina ku lukee tätä tulee iha hillitön nälkä! tommosii herkkuja aaaah. sit ku viel luen tätä aina koulus dataillessa ja pääsen vaa ruokatunnille vetää jotain paskasafkaa ni not good :D mut tykkään sun blogista hulluna, en oo tainnu koskaan ennen kommentoidakaan! ihan mahtava<3

Anonyymi kirjoitti...

k kaupoista saa creppejä. jee.

ahon petteri kirjoitti...

mä näin unta että sä kirjotit tänne että sä lähet neljäks tunniks new yorkkiin kattoon auringonlaskua ja tuut sitte takasi :D