Beirut - Lähi-Idän Pariisi

Syssy alkaa painaa päälle, ja nuhaa on liikentees aika urakalla taas. On niin sanotusti "se aika vuodesta". Jos alkaa tapetit kaatuu niskaan ja palelee, niin mulla on teille oiva kohde mihin ampua ittensä.
Mä olin viime vuonna tähän aikaan Libanonissa muutaman viikon sukuloimassa ja rentoutumassa. Monissa Etelä Euroopan mestoissa alkaa jo jonkin verran tulemaan vodaa tähän aikaa, mut Beirut on pelkkää scorchioo. Siel on rakennettu kauheesti viimisimpien kahakoiden jälkee ja mestat on todella nättejä. Siel on enää vaikee löytää taloa jossa olis luodinreikiä.
Vuonna 2009 New York Times rankkas Beirutin koko maailman #1 matkakohteeks. Samana vuonna Lonely Planet arvosteli pääkaupungin Beirutin kymmenen maailman elävimmän kaupungin joukkoon.

Mitä Beirut antaa mulle? Mä pidän lämpimistä säistä, ja viihdyn uima-altaalla (kuka ei?), mutta mä en jaksa sitä liikaa vaan vaadin kohteelta kans sisältöä, jota Libanonilla on tarjota. Koska se on Lähi-Idän länsimaisin mesta, on siellä hyviä bileitä niin päivisin luksushotellien pooleilla, ku yöllä clubeillaki viikonpäivästä riippumatta. Ihmiset on vaan yksinkertasesti kauniita siellä.
Hinta/laatu/makusuhde safkassa on paras mihin mä oon ikinä törmänny. Maailman parasta safkaa. Ranskalaiset aikoinaan on jättäny jälkeensä kiitos vain leipomokulttuurin ja kaikkia ranskalaisia herkkuja löytyy jokaisesta kulmakonditoriasta. Ihmiset on todella ystävällisiä, ja koska siellä on Jenkkiyliopisto lähes kaikki bamlaa täydellistä enkkuu.
Beirutista löytyy kaikki merkittävät muotitalot edustettuina aina, aina halpaketjuista luksukseenkin.
Ja koska uusia ulkoilmaostareita on napsunu downtown alueelle, on kans skeitattavaa tupsahdellu sinne sun tänne.

Mä pidän eniten etenkin lomaillessa tälläsistä "kaupunki meren äärellä"- tyylisistä ratkasuista, pystyy yhdistää vähän urbaania toimintaa rannalla löhöilyyn. Beirut on täydellinen paikka siihen.
Suosittelen.3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

puhutko arabiaa tai ranskaa?

Diamonds and Pearls kirjoitti...

comsi comsa

Anonyymi kirjoitti...

beirut on mieletön ja libanonilainen ruoka on täydellistä! mut hei teeppä reissu abu dhabii, vielä hienompi paikka!