Kulissien takaa

Universalin studioilla kävin tekemässä sellasen ohjatun turistikierroksen jonka takia oikeestaan koko paikkaan meninkin, mua kiinnosti nähä kaikkii kuvauslavasteita ja tekniikkaa mitä siel oikee on. Tässä on muutama klippi tältä tunnin kestäneeltä rundilta, myöhemmin varmaan tuun lisäämään muutamia photoja kans et jos aihe kiinnostaa, stay tuned.

Parhaillaan ollaan tekemässä uutta 2 fast 2 furious leffaa ja täs alla olevassa klipissä esitellään erikoistehosteiden lisäks kaks aika siistiä "motion control technique" laitetta jonka avulla voidaan esimerkiks autoja heitellä miten sattuu ja jälkeenpäin retusoida kuvasta laitteen jalka pois. En ihan ekaks ois kelannu et ne käyttää tollasia. Ohjelmoinnin jälkeen autot ja tehosteet menee joka kerta sentilleen saman liikeradan eikä mokia tällöi tule, toisin kuin niillä kuolevaisilla näyttelijöillä, heh.

Losissa ei ollu satanu kuukausiin ja tää seuraavan klipin eka pätkä näyttää miten kuivassaki paikassa voidaan simuloida tulva ihan oikeen näköseks. Mäen päälle ollaan vaa padottu läjä vodaa joka ohjataan haluttuihin paikkoihin (ikkunoihin ja oviin esim) ja se vapautetaan halutulla hetkellä, aika makee.. Toka klippi simuloi maanjäristystä metrossa, joka oli tosi siististi tehty, ja on aika uskottavan tuntunen ja näkönen. Oli siistii nähä "aito" lavaste jossa tapahtu noin paljon koska nykyäähän kaikki tollaset tehään tietokoneella... Vikas pätkäs on taas esittelyssä pienii tehosteita mm. pyrotekniikkaa ja kaikille tuttu kala...

Rundi oli tosi kiva ja sen jälkee melkee teki mieli mennä udestaa, ja melkee meninki, kannattaa käydä jos sattuu olemaan holleilla!

Ei kommentteja: