Peniche

Lissabonista otettiin eräänä kauniina päivänä bussi noin 1,5h päässä sijaitsevaan Penicheen, jota moni kaveri oli kehunu kuuuisista surffimahollisuuksista ja kivoista rannoista...
Täs vaihees reissuu me oltiin kävelty paljon ympäri Lissabonia ja oli satanu aika paljon, eli toisin sanoen me oltiin odotettu sinne rannalle pääsyä ku kuuta nousevaa.. Ja viimein ku näitä lankkuja pitkin pääs kävelee oli ainaki mun naamarissa leegot leveellä!
Peniche on pieni kalastajakylä jos ei oikeesti ole mitää muuta ku pieni satama ja rantaa niin pitkälle ku silmä kantaa.
Vaikka hiekka oli hienoa ja rannat kauniita oli kalasatamasta ja sardiinipurkkitehtaasta ilmaantuva kalanlöyhkä todella sietämätöntä, ja se haju oli niin pistävä et siit tuli hyvinkin nopeesti pää kipeeks..
Eniten kuitenkin siellä olon teki vaikeeks se et siel ei oikeesti yhtään kukaan puhunu kanadaa, ja koska se oli niin pieni kylä oli sielt vaikeeta löytää ees mitään safkapaikkaa..
Me oltiin samalla kokoonpanolla liikkeellä ku Lissabonin yössä, eli Lenin ja Rebecan kanssa..
Noh, vaikkakin Peniche ei osottautunu helpoimmaks ja parhaimman hajuseks paikaks niin pää syy miks sinne lähettiin koska oli tarkotus mennä vähän surffaamaan, ja siihen tää paikka on oikeen oivallinen. Jotta altoja syntyy tarvitaan tuulia, ja Peniche on sellanen semi neliön muotonen melkee saarimainen osa manteretta jossa on jokaisella reunalla rantaa, toisin sanoen tuulipa ihan mistä ilmansuunnasta tahansa, Penichessä on jonkin näköstä aaltoa..
Me käytiin vuokraa laudat Rebecan kanssa, ja saatiin mukaan yks paikallinen hefe antamaan vinkkejä, samalla kun Leni ja Sara tyyty rannalta kannustamiseen...
Keli oli mukavan rauhallinen, eikä aaltoja vastaan joutunu kamppailemaan oikeestaan ollenkaan matkalla rannasta pois päin joka teki tällä kertaa tästä oikeastaan aika rentouttavan kokemuksen.. Ihan heti ei homma lähteny skulaamaan niinkun kuvasta näkyy, heheh.. mut eihän kukaan ole seppä syntyessään.. Tää oli mun eläni 3. kerta kun pääsin kokeilemaan surffausta..
Mut sitten kuitenkin jossain vaiheessa tuli muutamia ihan ok onnistumisia josta tuli hyvä fiilis...
Täs vaihees edelleen oli Rubikki ihan solmussa... Tän lyhyen Penichen reissun jälkeen jossa me ei viihdytty 1,5 päivää pidempää me lähettiin seuraavaan sivukohteeseen josta kirjoitan seuraavaksi!

Kysymyksia videovaustauksia varten on tullut mukavasti, ja näillä kysymyksillä varmasti pärjätään mutta edelleen saa laittaa tulemaan kyssäreitä, ne otetaan myös huomioon kysymyksiä valittaessa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

näyttääpä ihan hyviltä noi aallot,oliko siellä tolloin paljon muutaki porukkaa surffaamassa?ite vietin puol vuotta ausseissa ja siellä tuli muutaman kerran surffailtu ja aika hyvin se homma koukuttaa vaikkei musta mikään mestari tullukaan:D täytyy ehkäpä lähteä katsastamaan noita atlantinkin aaltoja

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Ei siel oikeestaan ollu paljon ketää sillon, kaikki lokait on jollai priva spoteil ja nää perus rannat on aika autioita..
Suosittelen, kannattaa käydä, syksy tuol on kuulemma hyvi aaltoi.