Lissabon

Tällä hetkellä ulkona sataa kaatamalla, mut niin sato kyl viime viikollakin ku laskeuduttiin Lissabonin kentälle. Mun rantaloma ajatus sai heti aika ison kolauksen, mut onneks loppujen lopuks se ei jääny sit vaan ajatukseks..
Atlantin rannikolla on näköjään aina vähän vaihteleva sää, ihan niinku oli Biarritzissakin, niin oli Lissabonissaki. Välil saatto sataa mut sit taas vartin päästä maa oli kuivaa ja aurinko paisto jostain pilven raosta.. Tärkeintä mulle oli se et oli lämmintä, sellane pieni kesä ripsiminen ei paljon haittaa jos on +28 lämmintä...
Me kierreltiin ekat muutamat päivät ennen ku lähettiin muutamaan sivukohteeseen (josta kirjotan myöhemmin) paljon kaupungilla ja ihasteltiin "nähtävyyksiä" ja muita kivoja maisemia..
En tiedä oonko tulos vanhaks vai miks kaikki tällänen perus oleelliset turistipaikat pitää päästä näkemään, mut sit on kans se et kun alkaa netistä ettii sun muuta niin tälläset paikat tulee ekana vastaan ja niihin tulee kans sit ekana lähettyä..
Mä en ole kauheen kova "kahvilahenkilö", varmaan jo sen takia että en juo kahvia mut siis harvoin tulee missään kahviloissa käytyä, mut viime viikolla ku paljon Saran kans käveltiin paikasta toiseen niin otettiin sellasia mini breikkejä aina ku joku kiva paikka tuli vastaan ja jaloissa tuntu levon tarve. Löysin sen erittäin rentouttavana loppujen lopuks kun siihen oli tottunu..

Eräänä iltana me käytiin kanssa ulkona siel sellasessa paikasse nimeltä Lux jossa kuulemma on osaomistajana John Malkovich. Paikka oli tosi siisti ihan sisustuksen sun muun puolesta ja lisää outous-siisteys pisteitä se sai siitä et se oli rakennettu vanhaan satamarakennukseen, eli about 20m ulko-ovesta oli parkissa isoja rahtilaivoja..

Me sattumalta oltiin reissussa samaan aikaa Lenin ja Rebecan kanssa jotka oli mukana menossa.. Tää oli viel itseasiassa meidän kaikkien vika ilta Portugalissa joten me pidettiin tota iltaa vähän niinku karonkkana...
Löysin Lissabonista kans mini version Notre Damesta..

Välillä oli vähä raskasta tallailla ympäri kaupunkia koska se oli täynnä aika jyrkkii mäkii.. Yks siisteimmist kulkuvälineist siel oli kyl noi todella vanhat ratikat jotka tuntu olevan jo itsessään aika iso turistien vetonaula.

Yks mun lempipaikoista jo ennen Lissaboniin pääsyä on Belemin torni, joka on vaan yksinkertasesti todella hieno, ja mikä sairainta se on melkee 500 vuotta vanha.. Se kuuluu myös UNESCON maailmanperintöluetteloon..
Mä tykkään tost saran hameesta, oli hauska ton päivän aikana ku jopa pikkulapset osotti ja nauro sille, mut must se on siisti!
Yks hyvin tärkeä asia pisti mun silmään siellä, nimittäin roskien lajittelu. Usien Etelä-Euroopan valtioissa saattaa olla isoja roskaläjiä pikku kujilla ja muutenkin huono jätehuolto, mut Portugalissa oli homma ihan omaa luokkaa..
Ihan niinku jotkut vaate brändit tekee et ne värikoodeilla ilmoittaa mm. farkkujen mallin ja tai lahkeen leveyden, oli samalla idealla tuol tehty roskikset joka oli musta enemmän ku siisti juttu, jokaiseen väriin kuului omat materiaalit, esim. lasi, paperi jne.. jne.. joka mahdollistaa paremman roskienlajittelun ja näin ollen mahdollisesti joidenkin uusiokäytön.

Lissabonista löyty myös yllättävän paljon shoppailtavaa joka oli mulle yllätys.. Löydettiin Hotlan respan ohjeilla mm. kuulemma Euroopan isoin merkkioutletostari nimeltä Freeport jossa oli ihan törkeen halval kamaa ihan Versacesta Billabongiin ja Nikeen etc etc.. Me satuttiin viel hyvään aikaan sinne ku siel oli viel outlet hinnoista alet käynnis..

Muutenki siel tuli vastaan muutama aika törkeen kokonen ostari jossa oikeesti piti käydä muutamaan otteeseen et oikeesti oli kiertäny kaikki läpi.. Yhessä oli sisällä jopa tälläne mini huvipuisto jos käytii vähä hakkaa ilmakiekkoo ja ajelee vuoristoradalla..
Just niinku ostaritkin kertoo niin Lissabonissa oli kyllä vanhojen arkkitehtuurien lisäks kans moderneja juttuja, ja päästiin viikon aikana ajamaan bussilla muutamaan otteeseen yhen Euroopan pisimmimmän sillan (15km) läpi..
Jonkin verran siis molemmilla, mulla ja Saralla tarttu kamaa mukaan kotiin, ja näiden pussien sisällöstä teen oman artikkelin jahka olen kirjoittanut muutamasta sivukohteesta jotka tuli nähtyä Lissabonin ohessa. Ison oranssin pussin sisältö mitä luultavemmin tulee yllättämään myös teidät koska yllätin sillä myös itseni uudestaan... ja uudestaan..
Myös kysymys-videovastaus meininki on edelleen käynnissä, elikkä teillä on mahdollisuus kysyä multa ihan mitä vaan blogiin liittyvää tai sen ulkopuolelta, ja vastaan niihin videolla.. Muutamia kysymyksiä onki jo tullut, kiitos niistä, mutta koska mulla ei ole ollu aikaa kuvata vastauksia vielä mihinkään, niin otetaan kysymyksiä viel vastaan!!!
Kysymyksiä voi siis lähettää ihan kommenttina, tai sitten sähköpostilla osotteeseen diamondsandpearlsblog@gmail.com

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia!! Kuinka pitkä Sara muuten on? :)
Täs viel kysymyksii:
mitä kaikkea harrastat?
Voisitko kuvitella asuvasi muualla Suomessa kuin Helsingissä?
Ootko ikinä tehnyt mallin töitä?
pyydetäänkö sulta ikinä nimikirjotuksia missään? :D
Tyylisi "kulmakivet"? (<-- vois kyl olla ihan kokonaan oma postauksensa)
Blondi vai brunette? Ootko ikinä seurustellu blondin kanssa? :D
Kuinka pitkä olet?

Täs jotainnn :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei kuinka kauan ootte seurustellu? Tosi hyvännäkönen pari ;>

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys: 1. onko tyttöystäväsi ylimielinen tai onko häntä kutsuttu siksi? :D
2. millaisia lahjoja yleensä annat hänelle ?:)

Anonyymi kirjoitti...

ihanan näkönen paikka ja vaikuttaa melko monipuoliselta kohteelta.mites on, suositteletko lissabonia tällaseks kesän lomareissu kohteeks? ja onko viikko sopivan pitunen aika ettei ehi tylsistyä?

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Anonyymi:
Thanks! Me ollaan seurusteltu melkee muutama vuosi Saran kanssa...

Anonyymi:
Se oli kiva paikka, ja kyllä se sopii just tälläseks kesäkohteeks mainiosti koska nyt sinne pääsee lentää halvalla.
Se on hyvä cocktaili kulttuuria, shoppailua, yöelämää, ja ihan pienen matkan (n.30min) on kivoja rantapaikkojakin, joten tää sopii sellaselle joka haluu yhdistää ranta- ja kaupunkiloman.

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Ainii ja viikko on ihan sopiva aika, jossa ehtii käydä vähän just muuallaki pyörähtää, ja se kannattaa koska esim Penicheen bussi makso vaan sen 8€ suunta.. halpaa.

Janni ja Sara kirjoitti...

Mulle tuli kauhee into kans päästä Lissaboniin! :) Puhuin tästä jo poikaystävällekin ja kateltiin kuvia niin sain senkin innostumaan! Ehkäpä syyskuun alussa on reissu tulossa;) Haluisin just sellaselle lomalle, jossa vois yhdistää kaupunki ja rantaloman. Tää vaikuttais just sellaselta mitä haen!

-Janni

Anonyymi kirjoitti...

Toi kierrätys-systeemi oli ihan paras. Suomessa sais olla myöskin, itse asiassa ihan joka maassa... Kierrättäminen todellakin kuuluu yleissivistykseen, joten kaikki jotka tätäkin viestiä lukee, niin lajitelkaahan jätteenne.
Hyvä Shafi että otit asian esille tässä mainiossa blogissas, jota tämän jälkeen vielä tiiviimmin aion seurata.

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Janni:
Nättiii !!! Lissabon on just sitä, en tiedä ootteko ajatellu mut toinen saman tyyppinen mesta on Barcelona, siel on enemmän putiikkeja shoppailua varten kun taas Lissabonis on taas isoja ostareita paljon.
Barcassa on kans mahtava yöelämä ja ranta holleilla. Jompikumpi noista saattas olla jotain sitä mitä etitte!??!

Anonyymi:
Thanks! Oot oikeessa! Word. Kierrättäkää. En tajuu miks tollasta ei oo joka paikassa, päättäjiä kuulolla???