Farang

Mä kävin tänää nauttimassa lounasta mulle uudessa paikassa nimeltä Farang, jossa tarjoillaa todella vakuuttavaa aasialaista safkaa. Stadis on paljon aasialaisia mestoja, mut yhessäkään näin arvokkaassa, ja elegantissa aasialaisessa köökissä en ole viel ikinä käyny.
Mesta oli skidisti hämärä ja moderni. Pöytien välisenä tilanhalkojana toimi ohuet läpikuultavat mustat verhot jotka ei kuitenkaan rikkonu näkyvyyttä, mut toi yksityisyyttä joka oli kiva. Vaikka ravinteli oli sisältä elegantti ja sensuelli, sijaitsee se Helsingin Taidehallin tilassa jolla on pitkät perinteet.

Safka oli yhtä näyttävää ku itse ravintolan ulkoasu voisi antaa olettaa, eksoottisia vahvoja makuja, muttei mitää liian tulista. Vaikutteita selvästi on Kaakkois- Aasiasta sillä muutamia safkoja oli nimetty Balilta tutuin nimin, ja kun katsoo kuvaa jonka vuos sitten nappasin Balilla klassisesta lokaliateriasta, näkyy esillepanossa sama staili.
Farang on todellaki mesta mikä kannattaa käydä testaa ihan lounaalla, tai sit se kyl soveltuu kans smootimpiinki tilaisuuksiin jos vaik joku jäbä just nyt sattuu miettii siel et "mihin sen kivan mimmin oikee veisin....".. Khyl, tonne.'

Mä söin siel:
Orgaanista kookosöljyä, aromaattista kookoskermaista lientä, minttu-itusalaattia ja haudutettua Dtom Kha Vasikkaa.
Todella todella. . . todella. . .. Hyvää.
Alkuruokana jaoimme:
Rapeaa suolapossua, norjalaisia katkarapuja, salaatti vihreästä papaijasta, ja punainen ’nahm jim’ kastike.


Seurani nautti:
Punaista Currya, paahdettua lohta, thaibasilikaa, ja litsihedelmää.

Tälläinen kana-ateria nautittiin Balilla about vuosi sitten, ei kaukana tästä tyylistä, vaikkakin tää boksaa ihan eri painoluokassa.

Myös Padang Padang biitsi, jossa samalla vuoden takaisella reissulla tuli löhöttyä, oli sen mukaan nimetty jälkkäri joka piti sisällään:
jälkiruokatalviomenajäätelöä, cassiaa, paahdettua valkosuklaata, kookoskermakinuskia.Suosittelen. Niin Farangia kuin Baliakin.

1 kommentti:

Niina kirjoitti...

Tuo Bali on kyllä aivan ihana paikka. En oo ihan varma, että onko toi Padang Padang sama paikka missä me käytiin sukeltamassa, mutta aika samalta näyttää. Se oli aivan ihana kokemus :)