MO MONEY MO MONACO

Mä kävin Monacossa vähän ehkä turhan monta kertaa mun reissun aikana suhteessa siihen mitä sillä on oikeesti tarjottavanaan. Monaco on ku urbaani Beverly Hills johon on vaa toiseen kylkeen isketty vuorentynkä ja toiseen venekerho. Se on absurdia miten pröystäilevän olonen se paikkana on. Ja loppujen lopuks jos sä oot vaan ihan perus turrena liikenteessä etkä multimiljonäärinä, on sellasen ihan klassisen lounaspaikanki löytäminen vähä hankalaa.

Yks vahvimmista vetonauloista on tiestysti kaikki Formula 1 nähtävyydet kaduilla, ja legedaariset kurvit ja tunnelit. Jokaiseen karttaan jonka sain käsiini oli tietysti myös merkitty rata, ja mä eräänä päivänä laitoin suomalaisten kaverien kans hynttyyt yhtee ja käytii kruisaa vuokrapirssillä rata läpi. Vois olla todella fiilis ajaa aamusin aina duuniin tätä rataa ja mutkissa vähä kurvailla noiden puna-valkosten kanttarien yli.
Huh huh. .  52km/h . . Päätä huimaava vauhti.Monacossa on kans pieni vanhakaupunki, joka on todella söpö. Sinne saa kiivetä oman aikanansa mut ei mitää hätää vaik ois darraki, portaiden yläpäästä löytyy sydämmenkäynnistin jos sattuu ottaa ohraleipä. Mäen päältä aukee kaunis näköala yli Monacon sataman aina vuorille saakka. Vanhankaupungin yhteydessä löytyy myös kuninkaallinen linna jossa on kunniavartio aina passis, muutaman tosi nätin puutarhan lisäks.

Vanhankaupungin toisella puolella löytyy kylän kakkos satama, jonka vieressä löytyy paljon asuintaloja, ja myös Monacon helikopterikenttä. Jos Nizzan lentokentältä haluais pyyhältää Kopterilla suoraan Monacoon pääsee tän ekskursion matkan tekemää noin 100€ hintaan.
Monacossa jos missää isoveli valvoo. . . .
Monaco on kaunis pieni urbaani paikka, jossa on kiva ihmetellä ja ihastella mut jos ei pahemmin oo paalua mil laittaa haisee ni siel todellaki pitää tietää mihin mennä ja paljon kello koska tulotasoltaan Euroopan piikkipaikalla lepäävä spotti todellaki on luotu palvemaan näitä Roope Ankkoja, ja turisteille on vaan rakennettu paljon kivaa ja kaunista kuvattavaa, mut siihen se oikeestaan jääkin.
Silti suosittelen käväsemistä siel, mutten hukkais liiemmin aikaa tähän kaupunkiin.


Ei kommentteja: