Monaco Yacht Show

Pari päivää ennen ku laitoin Nizzassa mun loman kans pillit purkkii, kävi törkee hillo, nimittäin Monacossa jonne on Nizzasta joku 25min junamatka, alko kansainvälinen jahtinäyttely jonne valmistajat oli tuonu uusimmat ja uljaimmat paatit näytille ja julkkikset vaa tullu leijjuu omillaa.
Sataman ulkopuolinen vesistö oli ihan täynnä törkeen kokosia veneitä ja muutama risteilijäalus oli kans rantsussa. Messuille makso sisään melkee 100€ jolla varmaan sai karsittua turhat turret pyörimästä jaloista ja mestoil oli ne ketä oikeesti kiinnosti kirjottaa niit shekkei.


Nää messut oli iso juttu kans kaikille duunareille, sillä jokaisella isolla veneellä luonnollisesti tarvitaan henksua, ja tapasin tosi monta reppureissaajaa matkani aikana jotka oli tullu mestoille ihan hakemaa töitä jahdeilta. Liksat kuulemma pyörii tehtävästä riippuen 1500€--> ja ne napsahtaa puhtaana näppeihin, mut kolikon kääntöpuoli on se et jos veneen omistaja haluaa kruisailla italiassa vaikka 3kk ni siellähän sitä sitten kans ollaa. Kuulin kans tapauksista missä omistaja jostain syystä halus vaan lillua yhessä paikassa viikkokaupalla ja saattaa ne ketkä vaa pesee pyykkiä kellarissa saattaa tulla äkkii mökkihöperöiks ku ei maata näy aikoihin. Seuraava määränpää ei myöskään ikinä ole tiedossa. Mut jos on vapaa ku taivaanlintu joku tollanen kannen kuuraus nakki tollasel botskil vois olla aika mahtava kokemus ja siin pääsis varmasti näkee eksoottisia mestoja.


Oli hauska sen päivän verran ihastella noit vesien jumbojettei jotka monet viel on yksityisessä käytössä, ja siel oli muutamia joissa oli mm. helikopterin laskeutumisalusta kaikkien lounge tilojen ja jacuzzien lisäks.. Monacon keskustassa oli paljon veneiden välitystoimistoja, ja jos viikoks ois halunnu lainaan sellasen sata-200 jalkasen purkin 7 hengen miehistöllä, joutuis siit pulittaa 75 000€.
Jos haluu päästä fiilistelee, netissä on hauska aplikaatio jolla pääsee virtuaaliselle kierrokselle näille messeville jahti messuille, ja siin pystyy zoomailee botskei vähä joka puolelta, kandee tsekkaa.
Sinne pääse TÄSTÄ.


Ei kommentteja: