Jour de violences urbaines à Lyon

Ranskassa protestoidaan mielenosotuksilla eläkeuudistuksia vastaan täl hetkel. Samasta syystä protestoitiin samaisena päivänä kun mä matkustin Nizzasta takasin Suomeen, jolloin kaikki dösät, ja junat oli lakossa. Mul oliki aika säätö päästä edes kentälle ku kaikki cäbitki oli varattuja, törmäsin kadul onneks johonki bisnesmieheen jonka kans sain jaettua pirssin.
About kaikki lennot oli tuona päivänä peruutettu, vain mun ja yks toinen lähti Nizzan kentältä ja neki sikana myöhäs jonka takia mä myöhästyin jatkolennoltani ja "jouduin" jäämään Damiin jokski aikaa mistä aikaisemminkin kirjoitin. Damista lisempää tulossa pian ihan oman postauksen muodossa.

Mä tyydyin kattelemaan rantakadun mielenosotuksia lähinnä aurinkotuolista, oli kuitenki mun vika päivä siel, mut meno ei kuitenkaa äityny mihinkää väkivaltasuuksiin niin kuin ne nyt lähipäivinä on tupannu tekee.
Lähinnä vaa jengi liehutteli lippuja ja piti puheita speakereistä kaduille, vaikka jengiä oliki ihan sikana.
Tuttava laitto muutamia kuvia Lyonista jossa on aika hc meininki, vaikee kuvitella et Suomes löytys ikinä tarpeeks pippuria et nousta tällee barrikaadeille tehtäs sit vaik verotukseen tai eläkeikään rajuja muutoksia jotka vaikuttais kaikkiin. Kirkosta voi erota hiljaa yksin kotona, ilman että tarvii huutaa tai riehuu. 


Via arigraph blog. Lisää kuvia täällä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaa...ranskalaiset on aika arhakoita nousemaan barrikadeille milloin mistakin syysta ja nyt tietysti tama elakeian nostaminen kouhuttaa. Ei sinansa mitaan vastaan etta pistetaan pystyyn mielenosoituksia, mutta ikavaa etta tallaiset casseurs tulee ja pistaa kaiken ranttaliksi (ainakin Pariisissa tulevat lahioista oikeen rieuhumaan eivatka piittaa itse asiasta mitaan...) Itseani alkaa nyppimaan ainaiset lakot ja peruutetut junat, metrot jne jne...plaah

Maya kirjoitti...

Se on kyllä totta, että ranskassa ihan yleisestikin otetaan varmaan asia kuin asia hiukan suuremmilla tunteilla vastaan kuin täällä meillä. Kyllä musta suomalaisillakin vois silti välillä olla aihetta ottaa asioihin vähän kovemminkin kantaa, eikä aina vaan sopeutua hiljaisuuden vallitessa!

Saraste kirjoitti...

dear d&p, tykkään blogistas ja kirjotustyylistä!! keep on :)

V kirjoitti...

Osaat sä ranskaa?

Diamonds and Pearls kirjoitti...

jep, ranskas todellaki se on joku juttu et pitää ottaa osaa niihin, junnut lähtee vaa melskaa ja riehuu.
Mikä tää on kuukauden sisällä joku 4. lakko!?

Todellaki suomalaiset vois tuoda vähän rohkeemmin mielipiteensä esiin sen sijaan et nöyrtyy kohtaloonsa, oon samaa mieltä.

Kiitos Saraste!

pas beaucoup. juste un peu