Café de Nopal - Lönkan Timantti

Ekan kerran ku kävin Lönkalla sijaitsevassa Café de Nopalissa syömässä Tamaleita, mä tiesin et olin osunu häränsilmään. Tacot on kuitenkin se juttu, ja must on ollu hauskaa ku joka kerta ku meen sinne ni mä nään muiden pöydissä niin nättei safkoi, et tekis mieli tilaa päivittäin vaihtuvalta listalta kaikki läpi. Mä kuitenkin päätin jakaa tän prosessin muutamaan kertaan, ja jättää ylilyönnin tekemättä.

Eräänä perjantaina mä kävin nauttimassa tacoja viimein. Ateriat maksaa noin vartin, ja ne sisältää aina nachoja talon salsojen kanssa, keiton tai alkuruuan, ja pääruuan. Jälkkäreitä löytyy sit erikseen, ja suosittelen kyl testaa, ne on aina todella hienoja makuelämyksiä joihin ei missään muualla törmää. Tänä kyseisenä perjantaina oli tarjolla Birria tacoja, lampaan lihasta. Alkuruokana tarjoiltiin Consome keittoa, joka on samaa kamaa missä nää tacoissa käytetyt lihat on kypsennetty joten makua löytyy!
Mä nautin myös alkuun kaktus enchilladan, joka oli allekirjoittaneelle uusi juttu. Tacot on todella maukkaita, ja leivät on tehty in house, ja aterian kokonaisuus on jotain ihan taivaallista.

Eilen mä nautin Sopes de Pollo, eli vähän niinku meksikolaisia pikku pizzoja, joissa on pohjan päällä papuseosta, salaattia, avocadoa ja oaxaca juustoa. Ulkonäkö on jo todella houkutteleva ja nätti. Ennen tätä tarjoiltiin alkuun klassisia enchilladoja maukkaassa kastikkeessa. Parasta.

Tää pieni ravintola on vieny mun sydämmen ihan täysin, ja jos oon käyny ulkona safkaamassa, en mä edes ole miettiny et menis muualle. Palvelu on todella ystävällistä ja kansainvälistä. Must on hienoa et mesta on koko ajan ihan täynnä aina siihen pisteeseen et ovelt käännytetään jengiä ihan solkenaan, koska nää on uusia nuoria yrittäjiä, ja must on hieno nähä et niil menee hyvin. Tuotot menee joillekkin jotka antaa myös takasin ruokakulttuurille, ja tuo uusia juttuja Stadiin, eikä ne mee kenellekkää isolle pörssifirmalle.

Suosittelen Café de Nopalia ihan täysii, mutta varatkaa pöytä, et ette ole niitä jotka valitettavasti joudutaan käännyttämään ovella.

3 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Tonne pitää kyl päästä, Helsingistä ei kai mistään muualta ihan oikeeta kunnon meksikolaista taida saadakaan. Viime viikolla oli tarkotus mennä käymään mutta alettiin soittelee pöytävarausta liian myöhään ja täyteen buukattuhan se sit jo olikin.. :(

Anonyymi kirjoitti...

voi vit... mä olin tänään keskustas ja etsimäs ruokapaikkaa. no sit mä kävelin jonku cafe de nopalin ohi ja joku kyl yritti mun päässä sanoo et mee sinne. mut joo... emmä muistanu tätä siellä. nyt ottaa pannuun!

eddie13 kirjoitti...

Heip!

Kiitos hyvästä blogista, oon seurannut ilolla ja mielenkiinnolla jo pidemmän aikaa!
Mietin sellasta, että pystyisitkö mahdollisesti tekemään julkisen Spotify listan (olettaen nyt, että sulta sellanen löytyy), jonne listaisit jotain sun mieleisimpiä biisejä? Liität usein postauksiin hyviä biisejä, ja ois huippua jos ne ois kaikki jossain saman "katon" alla.

Mutta muutoin, keep up the good work!