Biarritz

Mä olin koko viime viikon ja sitä edellisen viikonlopun Etelä-Ranskassa Biarritzissa, heti ku olin suorittanu jonotukseni Air Yeezy jonossa lähin siit suoraa kentälle ja hyppäsin putkeen.. HKI-Vantaan lentokenttä on oikeestaan aika siisti, kaikkii noit futuristisia geometrisiämuotoja on käytetty ihan joka kolkkaan ja se on kuitenki aika uus verrattuna moniin muihin kenttiin.. Hienoa..
Mä ihastuin paikalliseen arkkitehtuuriin jo taksi matkalla hotellille, kaikki oli niin vanhaa ja hyvässä kunnossa, ihan vitsi ku ois ollu jonki leffan lavasteissa tai jotain..
About eka juttu minkä joutu kyl tekee ku kylmästä Suomesta pois pääs oli beachi fiilistelyt, koko se rantahomma on sellane asia mitä ei vaa pääse kokemaan samalla tavalla Suomes ku ulkomailla, vaik kuinka ois Hietsus kivat säät ni se hiekka ei ikin yhtä hienoa ja vesi niin lämmintä..
Koko se Biarritzin rantaviiva oli täynnä kaikkii aika siistei rakennelmia, ja siistei sellasia piknik henkisiä mini kallioita, tosi nättei paikkoi..
Tuntu välillä et Biarritz ois ollu vähän Monaco henkinen paikka mutta vaan Atlantin puolella, siel oli paljon hienoja hotelleja jotka edelleen palveli paikallisen arkkitehtuurin perinteitä.. Mut myös halpoi hotlia oli saatavilla alkaen 50€ lähtien!
Se mikä mut eniten yllätti oli se miten hyvin tää paikka oli säilyny erossa kaikista isoista globaaleista ketjuista, siel ei ollu mitään niit massavaateketjuja jota voi löytää nykyää ihan joka paikasta, ja sama päti ruokaan. Mitään isoja pikaruokaketjuja ei löytyny lähimailtakaan. Siel oli pelkästään pieniä kivoja putiikkeja ja sitten näitä ihan hi end brändien merkkiliikkeitä..
Nää tälläset linnamaiset rakennukset oli todella usein paikallisten käsitys omakotitalosta..
Must tuntu et koko ajan siel ni söin tosi hyvin, ja kun sanon hyvin, en tarkota välttämättä terveellisesti mut mun makuhermot ja silmät sai sellasia nautintoja et oksat pois.. Tääki vesimelonin sisään tehty hedelmäsalaatti ois kelvannu ihan koristeeks, mut se maku oli viel parempaa ku milt se näyttää. Salaatti maistu vähän Mojito-maiselta mintun ansiosta joka kyl oli itse raikkaus ja koko tän pakkauksen kruunaaja..
En muista milloin oisin syöny niin paljon tuoreita eksoottisia hedelmiä ku tona iltana..
Sen lisäks et tän tapahtuman safkat oli parhaasta päästä, oli se mesta kans sellanen mis ois voinu viettää vaik häiden jatkot tai jotai.. Hedelmien jälkeen alettiin päästä itse asiaan nimittäin Sushiin!!
Mä keräilin ittelleni vähän kaikkea koska ihan uteliaisuuttani halusin maistaa kaikkee, yks parhaista oli toi oranssi hunajamelonikeitto joka oli aivan törkeen hyvää, en ite olis keksiny tehä siit soppaa kyl..
Ekan kerran mun synttärien jälkeen pääsin kans maistelemaan mustekalaa josta en kyl ihan kauheesti lämpee, se on vähä sitkeetä, ja mun mielest atlantiksesta voi kyl nostaa parempiakin makuelämyksiä ku noi imukupit. Mun lemppari kuitenki oli toi pupunpapanan näkönen lihapallero jossa oli sisällä jotain salamia ja se oli päällystetty mausteilla, nam!
Oli hymy herkässä kaikkien noiden safkojen keskellä...
Maistoin kans yks ilta ankanmaksaa tollasen miniletun päällä semmosen jännän hillon kera. Se oli aika... jännä kokemus.
Jonkun artikkelin mukaan Biarritz on Pariisin jälkeen maailman toiseks romanttisin kaupunki ja voin kyl tukee tätä artikkelia täysin...

Käytiin kans yks päivä kattoo paikallisen Baskien lempipelin ottelu, ite laji kulkee nimellä Pelote. Se on vähän niinku meiän kössi mun sitä pelataan paljain käsin tai sellasen lingon kanssa, oli siisti nähä tällänen setti, mutten kuitenkaa lähteny linkokaupoille..
Ja pelin jälkee herkuttelu jatku... Filet mignon, ja paras sellanen mitä oon ikinä syöny, liha oli höystetty tollasella peruna/ pekoni paistoksella... mmmm...ja mä söin ihan salaatitki pois.
Tätä muffinsia kuvas parhaiten sana tulivuori. Ku tosta lohkas lusikalla palan pois alko sielt sisältä valua sellasta sulaa lämmintää laavamaista suklaa mössöö joka maistu nniiiiiiiin hyvälle!!!
Ranskassa osataan ainakin arvostaa suklaata jos ei muuta, sitä laitetaan moniin asioihin ja pieniä nättejä suklaapuoteja on ihan joka toises kadunkulmas.. Mun leppariks nous kuitenki tälläne läbövohveli mis on Nutellaa pääl.. Teki kyl oikeesti tiukkaa syödä toi kokonaan aamiaiseks, mut hei, maassa maan tavalla vai mitä?
Meil oli siel yks futismatsi ja NÄITÄ tarjoiltiin ennen sitä, kiitos vaan. Mä söin kolme. Oli kiva juosta. Kiitos.
Ylipäätänsä siel oli tosi paljo tarjolla merestänostettua ravintoa ja pääsin ekaa kertaa kans syömää simpukoita. Ne oli hyvii mut niit oli aika pitkäveteistä syödä ku jokaisessa on pieni nokare vaan syötävää ja sit niit piti vetää joku ämpärillinen et sai pahemmin mitää irti siit kokemuksesta.
Vikoina päivinä oli vaihtelevan sään jälkeen kans ihan aurinkoisiaki päiviäki muutama ja siin vaihees olin jo ehtiny pyörii paikat läpi siihen malliin et mul oli aikaa vaa ottaa lonkkaa rannalla. Kattokaa, te ette vaa pääse eroon noista Lakersseistä, heh.. Mä en kauheesti tykkää repuista, esim rannalle paljon mielummin ottaa mukaan ihan tollasen pienen selkään heitettävän säkin.
Tää on mun ainoo ostos koko reissulta muutaman suklaalevyn lisäks, ihmettelin vierestä rannalla ekana päivänä tän toimivuutta ja pitihän semmonen sit käydä ostamassa!Itse asiassa se osottautu niiin toimivaks ja hyväks kapistukseks et toin tollasen niskatyynymäisen vempeleen kans Saralle tuliaisiks, nyt voidaa lähtee rannalle noittenkaa heti ku ollaa oltu vähä sauvvakävelee kordinoiduissa tuuliasuissa.
Tää ranta oli yks mun ihan lempipaikoista, ja kävinki muutamana päivänä ottamassa pienet nokoset siel. Se oli täynnä eläkeläisiä ja muutenki vanhempaa porukkaa, varmaan siks ku siin ei pysty surffaa niinku about kaikil muil Biarritzin rannal. Mut se oli ehkä yks kauneimmista rannoista kans, siin oli aika messevil paikoil kahvilat siin reunalla.
Ranskalaiset rakentaa linnan vaikka syömäpuikkojen päälle uskokaa tai älkää.
Paikallinen kuuluisin maamerkki on kyl ilman muuta toi isolamppu jota jotku kutsuu myös majakaks, sielt oli tosi nätit näköalat pitkin rantaviivaa. Tää on muuten tän reissun yks mun lempikuvista, onnistu hyvin vai mitä?
Tää on just sielt majakan juurelta, ja takan näkyy kaikki kasinot sun muut merkittävät paikalliset maamerkit.

Mul oli reissunajan viel tikit kädes ja lekuri kiels menemäst uimaan tai urheilemaan tai blaa blaa blaa, mut sit mun vikana iltana ku olin 8 päivää kökkiny meren äärellä ja hengaillu rannoilla en enää malttanu olla menemättä veteen.. Ja sinne se talviturkki meni Atlanttiin. Sekka ton kuvan räpsähdyksen jälkeen sain muuten mukavasti turpaan tolt aallolta.. mut hengis ollaan.
Ihan niinku mun edellisen Barcan ja Pariisin reissutkin, oli mul ilo päästä päättämään tääki mukava reissu hienoon auringonlaskuun. Niihin ei vaa kyllästy!

Tää oli meiän viime viikon teemabiisi. Kovaa ja korkeelta toimii aina.

Jussin aikana tai jälkeen isken muutaman sivukohteen eetteriin, jossa pääsin käymään Biarritzin ohessa. Till then!

5 kommenttia:

ida kirjoitti...

ihan mielettömältä vaikuttaa toi biarritz, vois hyvinki harkita sinne lähtemistä :D millanen hintataso tuol oli, oliks samanlainen ku muuallaki ranskassa?

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Se oli ky aika mieletön paikka, etenkin jos tykkää surffaa tai pelaa golffia ni se on paras paikka.
Ei siel ollu liian kallista just syöminen sun muu,ihan perus. Esim toi Filet Mignon makso sen 12€..
Nyt sinne muuten kans pääsee lentää edullisesti ku Blue1 alkaa lentää sinne muutaman viikon päästä, eli saattaa päästä alle 200€ menopaluu..

Anonyymi kirjoitti...

Upeit kuvii!! :)

tuesday kirjoitti...

Iha älyttömän upeen näköstä! =)

Anonyymi kirjoitti...

aika maittava reissu taisi olla eikä varmaan ruokapuolessakaan valittmisen varaa,kyl ne ranskikset osaa!:>