Ich Bin Ein Berliner

Berliinin messujen välissä mä nousin eräänä kauniina, aurinkoisena päivänä aikaisin ylös ja treffasin mun kalifornialaisia kavereita paikallisten nähtävyyksien merkeissä. Käytii eka Alexanderplatzilla josta pääsee aika pitkälle joka puolelle Berliiniä helposti, ja siel on kans TV torni joka on kuulemma myynnissä. Ostakaa pois.
Siellä hypättiin raiteille ja suunnattiin Hauptbahnhoffille, jossa yllättäen matkalla Reichstagille päädyttiin keskelle mielenosotusta, johon otti osaa aevan törkeenä populaa.. Koukattiin vasemmalta ja kikkailtii marssin ohi, jonka jälkee valitettavasti jouduttiin toteamaan että Reichstagi oli suljettuna eikä lasiseen panoramakupoliin päässy kiipeämään.
Lähettiin dallaa kohti Brandeburgin toria jolloin valitettavasti taas meiän tiet kohtas protestoivien saksalaisten kanssa, onneks vain hetkeks.. Skidit fiilistelyt siinä ja siitä taas jalan Potsdamer Platzille ihmettelee edelleen pystyssä seisovia muurin paloja ja niihin kiinnitettyjä historian oppitunteja.

Berliini on siit todella nätti mesta et se oikee huokuu historiaa. Kauhistuttaa ajatella paljon jengiä johonki Brandeburgillekkin oikeesti on niitattu just siihen paikkaan. Kovimpia on kyl Berliinistä kaikki ne "tässä kohdassa vuonna XXXX" jolloin aika usein oli vaa raunioita, savua ja jengii maassa jotka oli laitettu kylmäks. Niin paljon historiaa. Valitettavasti täl kertaa ei ollu aikaa käydä missää museoissa, joskus back in the days ne tuli kyl koluttua läpi ja jos sattuu olee Berliinis, kandee todellaki käydä tsekkaa jos vaan Dönereiden syömiseltä, teknon kuntelulta ja vintage vaatteiden shoppailulta kerkee.




















1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Rennotusblogilta lainattu postaus. Nättiä!