K17 Cocktail Kitchen

Allekirjoittaneella oli lauantaina kunnia istua uuden ja elegantin ravintola K17 Cocktail Kitchenin avajaiskattauksessa Kalevankadulla. Tää paikka toimii maailman parhaaks valitun A21 Cocktail loungen "veljenä". Cocktailien yhdistäminen korkealuokkaiseen gastronomiaan on maailmallakin tosi uus juttu, ja se on just se juttu jonka K17 tuo Stadiin kaikkien meiän gourmandien iloks.

Kun astuu ravintolan ovesta sisään ja kiipeää valkoiset marmoriportaat ylös ylätasanteelle, tulee vastaan ystävällinen henkilökunta ja verhoilla koristellut seinät, jotka tuo paljon pehmeyttä tilaan, ja rikkoo akustisuutta mukavasti. Tila on jaettu kahteen eri väriseen puoliskoon, mustaan, ja valkoiseen. Molemmat todella tyylikkäitä ja viimeisteltyjä.

Mä nautin täyden 7 ruokalajin singature menun, jonka jokaisen annoksen mukana tarjoiltiin 4cl kokoinen mini cocktail, joka on suunniteltu täydentämään makumatka joka saa alkunsa lautaselta.

Ensimmäisen ruokalajin annoksen rinnalla tarjoiltiin tomaattinen cocktail, ja lautaselta löytyi japanilais vaikutteinen misolla maustettu härkä tartar joka suli suussa, salaattia, miso glasee, pikkelsiä ja keltuais creemiä. Todella kaunis annos ihan jokaista pientä detskua myöten.Toisena tarjoiltiin klassisen kalakeiton tulkinta, jossa oli sashimi tyylistä kalaa, joka oli kuorrutettu kalaliemestä tehdyllä hyytelöllä, jolla maksimoidaan kalanmakua. Myös perunaa, ja sipulia tottakai. Etenkin keittiössä taitelevan patisserien kädestä taiteiltu näkkileipä teki jo pelkällä muotoilulla muhun vaikutuksen. Tän aterian cocktailina toimi Sima. Aivan kuten A21 drinkkimenusta löytyy Suomi osio, löyty myös K17 tarjoiluissa vivahteita perus suomalaisista kotiruoka-annoksista.

Kolmantena pöytään kauniilla lautasella salin läpi pyyhäls yks allekirjoittaneen suosikki joka piti sisällään, hanhenmaksavaahtoa, porsaan potkaa, vihannes miksi joka oli pyöräytetty etikassa ja suolassa, porkkana creemiä ja puolukkaa.


Neljäntenä annoksena tarjoiltiin haukimurekkeella täytettyä pihtiputaalaista haukea, Muoniosta tuotuja vahvareita. Juomana toimi täydellisesti Granny Smith omena cocktail, jossa oli ripaus ruohonjuurta.


Tässä välissä tarjoiltiin täydellinen mini Margharita, jonka tekstuuri oli pelkkää jäähilettä, ja maku puhdasta Agavea. Tää toimi täydellisentä väli freesaajana ruokalajien välissä.

Keittiön singnature annoksena tarjoiltiin Kukkopallo, joka oli pekoniin kääritty. Lautaselta löyty myös appelsiinia joka toi raikkautta savusen tervan, ja bbq kastikkeen makujen sekaan, sekä upgreidattua säröjuuresta.
Täst kukosta olis voinu melkee jätskikauhalla tehä pallon jos ois halunnu, se oli niin pehmeetä ja mureeta, et se vaan suli suussa. Ja täydellisenä cocktailina kyljessä tarjoiltiin semi tulinen, todella mausteinen Chipotle drinkki.Jälkiruuat teki muhun ehkä jopa suurimman vaikutuksen. Tää kaneli pannacotta, jossa oli pohjalla Granny Smith kompottia, Granny Smith omenavaahtoa tuomassa keveyttä tekstuuriin, tuoretta raastettua kaneli, ja omena lastuja. Tää oli se annoks joka vei kielen mennessään. Allekirjoittanut, joka rakastaa kaikkea mikä on tehty vihreistä omenoista, oli tää mun lempi jälkkäri. Kuuma, kylmä, kuohkee ja rapee yhdistettynä kaikkiin siihen tuoreeseen makuun oli silkkaa syötävää täydellisyyttä.


Toisena jälkkärinä, ja tän koko 4,5h kestäneen ruokailun grande finalena tuotiin ilotulitus joka piti sisällään kaikkea mitä ihminen voi jäkkäriltään toivoa. Lime vaahdolla kuorutettu, lämmin ananas clafoutis pohjalla tarjoiltua karamelli jätskiä karamelli kastikeella.
Tähän oli todellakin mahtava lopettaa, kun lopuks vielä tän herkun makua pääs jatkamaan ananas cocktaililla, oli tää makumatka saanut onnellisen lopun.

Seitsemän ruokalajin singnature kokonaisuus, cocktaileilla ja alkumaljalla tuli kustantamaan 101.50€. Se on näinkin laajasta ja rikkaasta gastronomisesta kokemuksesta, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista, ja cocktail makuelämyksistä, rennosta mutta osaavasta palvelusta, ja kuninkaallisesta ajasta hyvien ystävien seurassa, on tämä täysin hintansa arvoinen fine dining- kokemus, jota voin lämpimästi suositella.

K17 tarjoilee myös kello 24 asti burgereita joissa on kyseisen ravintolan aristokraattinen kädenjälki, noin 20€ hintaan. Päivisin löytyy kaupungin varmasti parhaimpiin lukeutuva salaattibuffet, sekä liikelounas. Kello 17 eteenpäin tarjoillaan perinteistä päivällis traditiota kunnioitten kevyempi menu kokonaisuus.
Suosittelen.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mulle tuli mieleen, että sä kun näytät olevan aika kaikkiruokainen ja maistavan kaikkea uutta, niin onko sulla mitään inhokkiruokia tai ruoka-aineita? meneekö lähes tulkoon kaikki alas?

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Tuplajuustosta lentää suolakurkku aina pois, enkä mä oikee sinappia osaa syödä.
Thats it.
Muuten its all goood.

Anonyymi kirjoitti...

pakko sanoa että oman ravintolakokinkoulutuksen aikana monesti väännettiin koulun keittiössä tommosia gastronomisia piiperryksiä. mutta ihan kiva että suomeekin saadaan hieman eriä kun mäkkäriä.

Anonyymi kirjoitti...

njääh, aikamoista kermaperseilyä. 4,5h! omg.