Wham Bam Amsterdam Maaaan

Kun Nizzassa oli lomailut lomailtu ja olin palaamassa Suomeen takaisin, alkoi samaisenä päivänä Ranskassa lakko, ihan kuten muutama viikko takaperin myös. Mulla oli törkee säätö et ees pääsin mitenkään kentälle ku ei mitkää junat tai dösät kulkenu ja tietty kaikki taxit oli varattuja. Pääsin kuin pääsinkin kentälle jossa odotti aika sekamelska, bout kaikki lennot oli peruutettu, paitsi mun ja muutama muu. Siitä huolimatta mun kone oli muutaman timman myöhässä joka tarkoitti sitä et mä missaisin mun jatkolennon ihan stiletisti.

Ei siin mä tipuin Amsterdamiin koska koneita Suomeen ei enää menny ja KLM tarjos mulle 4 tähden hotlan ihan kentän vierestä, mihin en todellakaa jääny viihtymään, vaan lähin ihan fileissä elämäni ekaa kertaa pyörimään Amsterdamiin.Kaupunki erottu heti edukseen arkitehtuurillaan, ja oli himmeetä miten paljon siel oli vettä joka puolella. Olis aika jännä asua sillee et kämpän ikkuna on metri vesirajan yläpuolella. Kävin pyörimässä punasten lyhtyjen alueella jossa coffee shoppien neonvalot valas pimeet pikkukujat, ja ainoot mestat mitkä oli auki niiden lisäks oli kebbe mestat jois oli kaikis kans herkkui niille kenelle oli iskeny munchiesit. Alue oli todella törkynen, ja jokaisel kulma heilu jotain ihan ihme hahmoja joko kauppaamassa kovempia huumeita tai sit en tiedä vahtimas varmaa jotain, mut aika kuumottavaa aluetta silti.Red Light District on ehkä kuitenki Damin kuuluisin nähtävyys, ja näin avointa prostituutiota en kyllä ole missää ennen nähnyt. Mimmit heiluu pienten luukkujen ovissa ja ikunoissa, ja jos verhot on kiinni, tietää et siel on asiakas. Näistä ei todellakaan olis saanu ottaa kuvaa ja jouduin melkee aika kuumottavaan tilanteeseen kun yks näist kulmavahdeista hogas et mä napsin kuvia menee. Ei onneks kuitenkaa lentäny kamera jokeen, vaan pääsin hanee.
Mimmei oli jokaiseen makuun, oli latinoita, aasialaisia, tummaihosia, blondeja, brunetteja, isoja, pieniä, tatskattuja jne..  ja siel oli todella kauniita tyttöi. Eräs tuttu joka on opiskellut kyseisessä kaupungissa osas kertoa et monet näist leideistä on vaan opiskelijoita jotka iltasin tienaa vähä lisää hiekkaa mil leikkii. Ja koska kuitenki joku kysyy, vastaan jo nyt. Ei. En käyny.
Mulle jäi todella likanen fiilis Amsterdamista mun öisen visiitin perusteella ja vaikka mulla aamulla olikin jo vähän kiire kentälle, halusin käydä piipahtamassa keskustassa antamassa kaupungille revanssin, jonka se todellaki lunasti. Ohan se kaunis paikka. Tosi persoonallinen. Mä ymmärrän täysin miks monet Jenkit viihtyy siel nii hyvin, tai miks ne hehkuttaa sitä nii paljon. Se on niin erilainen ku mikään muu paikka. Mä kävelin ympäri kylää, ja joen varsia niin kauan ku vaan aikaa riitti, vaikka näin jälkeenpäin ajatellen ois todellaki kannattanu vuokraa konkeli.


Vaikka Oulu on kova tsygäkaupunki, nous kyl Amsterdam mun silmissä kruunatun konkelikingin asemaan.
Päiväsaikaan ei punasten lyhtyjen aluekkaan ollu niin paha feng shui, houssei ei ollu mestoil yhtää nii paljon, ja seksikaupat oli avannu ovensa, ja monet niist myi aika huvittavia juttuja. Päivä pössyttelijät oli jo hereillä aamutuimaan ja coffee shopit oli valmiina tarjoilemaan antimiaan ennen kuin edes monet oli varmaa brekkaria kerenny syömää. Ja koska joku taas varmasti kysyy, vastaan jo nyt. Ei. En vetäny mitää, vaikka menua oli hauska tutkia mist sitä kamaa oikee on tuotu ja millane vaikutus milläki olis.


Amsterdam on persoonallinen kaupunki ja uskon et täl mun pikasella pintaraapasulla ei todellakaan saanu koko kuvaa paikasta, vaan sinne pitää mennä vielä uudestaan takasin. Suosittelen.


Tässä on mun yks mun uusista lempiartisteista, ainakin tästä videosta päätellen hän viihtyis Damissa, haha.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oooooo oot nii hottis :D

Anonyymi kirjoitti...

olin hollannissa vaihto-oppilaana vuoden ja tekee nyt vain mieli valottaa hieman kys.maan menoo..amsterdamhan on täysin turisteille tehty kaupunki jossa on kaikki hollantiin/hollantilaisuuteen liittyvät stereotypiat esillä kuten coffeeshopit..kun menee vähän syrjempään coffareitakin saa oikein hakea! erittäin kiva kaupunki hollanista on meren rannalla oleva hallintokaupunki den haag,vaikka sekin on jakautunut täysin rikkaiden ja köyhien kesken mutta oma suosikkikaupunkini silti :) ihanan kotoisa pikkupaikka on myös Amersfoort! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi härre god oisit nyt maistanut edes jotain! Ei kyllä tuntunut missään kun viimeksi kävin yhden space caken vetämässä..

Anonyymi kirjoitti...

Wham Bam Amsterdam Maaaan....
Jotenki sairaan surullista kattoo noita kuvia noista naisista.miten sairas maailma voi olla....

Anonyymi kirjoitti...

hei noissa ylemmissä kuvissa noissa reunoissa on tommoset tummat varjostukset, miten oot saanut ne vai johtuuko se jostain objektiivista? =) ps ootko sinkku

Diamonds and Pearls kirjoitti...

Thanks!

Mä oon kuullu kans samaa, et Damin ulkopuolel on kans nättei mestoi paljon. Joku päivä ehkä sinne pidemmäks aikaa..

Kiitos kannustuksesta.

Tru dat.

Mulla on pokkaris sellane pinhole efekti jolla noi on otettu, tekee sen kuville automaattisesti.
olen niinkin onnellisessa asemassa ettei nilkastani löydy palloa.

Anonyymi kirjoitti...

Wham Bam Amsterdam Maan

Kävit väärään aikaan siellä, oltiin kesällä siellä muutama päivä futiksen mm-kisojen loppupelien aikaan. Silloin oli sellainen meininki että huh huh... Ens kerralla jos menet niin kannattaa muuten kokeilla kanaalibusseja vai miks niitä kutsutaankaan, pääsee helposti ja halvalla paikasta toisee ja näkee samalla kaupunkia.

ps. blogisi on yksi suosikeistani. pidä lippu korkeella !