Los Angeles County Museum of Art

Viime keväänä käydessäni Bilbaossa Espanjassa, törmäsin Guggenheimin museon yhteydessä ekaa kertaa livenä Jeff Koonsin taiteeseen, kun pihalla pystytetty "puppy" tuli vastaan, joka on tehty kukista.  Toisella puolella Gehryn suunnittelemaa taloa oli mm. iso hämähäkki ja parvekkeella oli nähtävissä Koonsin tulppaanit..


Kun olin Losissa, sain tietooni että Koonsin töitä oli näytillä myös LACMA museossa, jonne suuntasin pilvisenä sunnuntai päivänä.. Samassa tilassa oli Baldessarin ja Andy Warholin taidetta esillä, jotka olivat myös erittäin vaikuttavia.
Häkeltyneenä kaikesta siitä taiteen määrästä mulla meni siellä ikuisuus. .  Warholin ja Koonsin duuneissa pystyy näkemään paljon samaa ideologiaa, se mistä Warhol aloitti pop-art massakulttuurin satirisoinnin, on Koons jatkanu omalla tyylillään jota voidaan kutsua uuskitschiks..

Miellyttääkö nää työt teiän silmää?
Koonsin töistä inspiroituneena mä tilasin kotiin palattuani ison coffee table bookin hänen näyttelystään Versaillesin Palatsissa Pariisissa, joka oli ensimmäinen kerta kun Versaillesin ovet avattiin nykytaiteelle.. Versaillesissa oli paljon samoja töitä esillä kuin LACMASSA, mutta näyttämö on ihan eri kaliiberia. . Mahtava kirja, voin suositella.

4 kommenttia:

Malla kirjoitti...

Hei taideaiheista postailu tosi jeees! Poptaide on kyl mielenkiintosta, ois siisti itekin päästä paikan päälle kattelee joskus.

Matkamies kirjoitti...

Aivan käsittämättömän hienoja kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Sun blogis on aivan mahtava. Mulle on tullut mieleen, että miten sulla on varaa matkustaa noin paljon? Ja lähteä noin vain matkaan(vaikka olet töissä kai)? Oma asuntokin kai on niin miten sun rahat riittää tähän kaikkeen? Tiedän että on hieman henkilökohtainen kysymys mutta toivottavasti saisin jonkinlaisen vastauksen:)

Anonyymi kirjoitti...

Koons rocks! Bilbao ja Guggenheim también!