Tulum

Mun matka jatku Playa del Carmenista Tulumiin, mihin pääs aika nopee dösällä, ja Ado busseja meni puolen timman välein. Mä oisin halunnu hengaa Tulumissa päiviä, mut etukäteen ku vähän suunnittelin reissua, ja juttelin jengin kans kävi sama ilmi minkä paikan pääl sai myös todeta. Tosi nätti mesta, mut vähän vaikee sillä et sul on siel muutama mesta, "keskusta", jossa ei oikeen ole yhtää mitää.. Ja ranta-alue, joka on tosi chilli, mut siel ei oikee muuta sit ookkaan ku se biitsi, ja keskustan ja biitsin välimatka on kilometrejä eikä sitä väliä kulje mitkää dösät, eli se oli taksi tai apostoli.. Plus mä yritin vaihtaa hotelleja niin vähän ku mahdollista..

Mut näin jälkeenpäin katsottuna olis ollu todella mukava vuokrata skidi cabana rannalta ja vaan olla siel muutama päivä. Siel ei tosiaan ollu mitää beachi clubei, lastenaltaita tai muita meluhaittoja, vaan pelkkää rauhallista rantaa niin pitkälle ku silmä kanto. Just sitä mitä mä lähin hakee. Ainoo spotti rannal mis on paljon turreja on siel ihan päässä, mis on vanhoja Maya raunioita, mut thats about it, neki usein tuodaan mestan porteille dösäl, ja haetaan samasta paikka, joten turvasandaalit sukkien kans, vyölaukut ja videokamerat on harvinaisempi näky Tulumin rannoilla.

Keskustassa oli paljon rafloja, ja pääkadulla oli muutamia kojuja, mut turisteja ei kyl näkyny oikee missään, joten siel sai olla kyl ihan omassa rauhassa. Tää on todellaki se mesta mihin kandee suuntaa jos haluu olla ihan omissa oloissa, just kaukana kaikesta siitä mistä mä oon aikasemmin kirjottanu.

Ennen ku hyppäsin takas dösään kohti Carmenia, halusin syödä autenttista meksikolaista safkaa. Yks juttu minkä mä ihan toden teolla opin tän reissun aikana: Jos et tiedä mihin mennä safkaa, kysy taksikuskeilta. Tää toimi joka kaupungissa, joka kerta. Myös Tulumissa. Halusin syödä jotain merestä, ja kuski vei must spotille nimeltä El Pirata Maya, joka on tien toisella puolella Tulumin dösäasemalta, jossa mä nautin fish & shrimp tacoja, ja kunnon setin Chevichee. Tölkki Kokkolaa viel kylkee ja hymyssä suin dösässä Carmeniin nauttien ruokalepii koko matkan.

3 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Mahtavat maisemat Tulumissa!
Mainiota matkaa ja paljon uusia kokemuksia!

Elisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Diamonds and Pearls kirjoitti...

Thanks!

En ollu kyl minä, mut jos tulee uudestaa vastaa sano et mul ois käyttöö kloonille jos duunit kiinnostaa haha