Makumatka Maailman Ympäri @ G18

Mulla oli kunnia osallistua Makumatkaan Maailman Ympäri nimiseen tapahtumaan ravintola G18, Yrjönkadulla tiistai iltana. Rantapallo.fi oli kutsunut kulinaristeja ja matkailusta innostuneita henkilöitä fiilistelemään kansainvälisiä makuja.
Mä en ennen ollu käyny G18´ssa ja diggasin kyl ilmeestä ja sisäpihalla on tosi nätti pieni patio.


Ettei kenenkään tarvitsisi tyhjään mahaan alkaa tinttaa näitä makuja, ja varmistettii et ilmeveivit jäi kaukaloon, alotettiin ilta Tapaksilla.


Mä suuntasin ekana Australiaan josta löyty todella hyvä valkoviini Brown Brotherslilta. Brown Brothers Orange Muscat & Flora on tosi raikas, ja piti sisällään paljon sitrushedelmien aromeja. Brown Brothers on arvostettu australialainen perheyritys, ja Flora on Gewurztraminer ja Semillon -rypäleiden risteytys, joka kehitettiin 1950-luvulla Kaliforniassa, on erittäin harvinainen.


Seuraavana mä suuntasin takasin sinne mistä just tulinkin eli Englantiin, ja mä en tiedä miten tää Brittien gini pohjanen Pimm´s on menny multa ihan täysin ohi. Onneks nyt löysin sen. Ihan täydellinen vähän sangria henkisen, mut mun mielestä paremman juoman saa tehtyy ku sekottaa vähän marjoja, ja kurkkua sekaan. Tarjoilee kannusta kauniina kesäpäivänä, samalla ku naaattiii.


Koska mä olen niin monesti käynyt tällä jamaikalaisella makumatkalla, skippasin sen totaalisesti. Tiedän sen toimivan.


Kuplivat on aina ollu mun mieleen, ja mä löysin tän kesän parhaan piknik juoman. Espanjalainen Platino tekee skumppa/ appelsiini mixiä valmiina eli og Mimosaa suoraa pullosta. Appelsiinimehu jota käytetään on vastapuristettua, ja kuohuviini on valmistettu samalla Charmat menetelmällä kuin kaikki shamppanjat, eikä hiilihappoja ole lisätty jälkeenpäin niinku esim limuihin. Tää on vähän niinku hedelmällinen versio mansikkaisesta Fresitasta! Toimii!
Lopuksi ku makumatka tlu päätkökseen me nautittiin vielä G18 menulta Grillattua Limousine härän tartarpihviä ja talon ranskalaisia..

Maukasta.3 kommenttia:

sandr-A-licious kirjoitti...

Hei kiitti siitä anti-tex mex vinkistä ! Pitää käydä tsekkaa toi Nopal lähiaikoina :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Shafik!

Ihan tästä aiheesta poiketen:
Oon kesäl menossa San Sebastianiin ja kun oot kerran pyöriny sielläkin päin niin onko jotain hyviä vinkkejä? ;)

Terkuin salainen ihailija ;D

Sari kirjoitti...

Hellou sinä blogi-illassa bongattu! Hauskaa huomata miten erilaisia kuvia olet ottanut kuin oikeastaan kaikki muut. :)